FOLLOW US: facebook twitter

Κοινωνική αλληλεγγύη από την ΣΕΤΤΗΛ

Ημερομηνία: 28-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την ΣΕΤΤΗΛ επισκέφτηκαν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 οι Συντονιστές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου κ. Αθανάσουλας Χρήστος και κ. Σωτηρόπουλος Βασίλειος και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Διοικητή της Σχολής κ. Αντισυνταγματάρχη (ΤΧ) Μπλούνα Ιωάννη για την διάθεση ενός οπλίτη θητείας για τις ανάγκες του κοινωνικού φροντιστηρίου.

Ο κ. Αθανάσουλας τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ΣΕΤΤΗΛ για να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Διοικητή και δια μέσου αυτού το ΓΕΣ, για την διάθεση του Στρατιώτη Πατρίκιου Νικόλαου, ο οποίος θα προσφέρει τις γνώσεις του, ως πτυχιούχος εκπαιδευτικός, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, στην ειδικότητα του Φυσικού.

Εξήγησα στον κ. Μπλούνα ότι τα μαθήματα στο Φροντιστήριο στηρίζονται αποκλειστικά στην εθελοντική προσπάθεια καθηγητών και πολιτών και ότι ο Στρατιώτης θα καλύψει ένα μεγάλο κενό που είχε το Κοινωνικό Φροντιστήριο, στην ειδικότητα του Φυσικού, για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Τον ευχαριστώ για ακόμη μια φορά διότι ο Στρατός με αυτές τις ενέργειές του, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους φορείς και ότι η θητεία τελικά μπορεί να είναι ωφέλιμη και για την τοπική κοινωνία που υπηρετούν οπλίτες, αλλά και για τους ίδιους προσωπικά».
Ακόμη ο Χρήστος Αθανάσουλας επισήμανε ότι:

Στον Πύργο έχουμε την τύχη να λειτουργεί μια Σχολή Τηλεπικοινωνιών του Στρατού, (ΣΕΤΤΗΛ) οπότε υπηρετούν συχνά επιστημονικά καταρτισμένοι οπλίτες, οι οποίοι με τέτοιες κινήσεις -εκτός από την προσφορά τους στην εθνική άμυνα και ασφάλεια και την συμμετοχή τους σε δράσεις πολιτικής προστασίας σε ακραία φυσικά φαινόμενα (π.χ. σεισμοί, θεομηνίες κτλ)-θα μπορούν να προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες  στην  τοπική κοινωνία ακόμη και στην εκπαίδευση ως αρωγοί σε  παιδιά οικονομικά αδύνατων οικογενειών, όπως κάνουμε κι εμείς επτά (7) συνεχή έτη με το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος