FOLLOW US: facebook twitter

«Κωδικός κρουαζιέρα» για τον Πύργο

Ημερομηνία: 11-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Οικονομία

-Συνέλευση συγκαλεί ο εμπορικός σύλλογος για την υποδοχή των τουριστών

  • Έκπτωση, νέα στάση και ρύθμιση ωραρίου ορισμένες από τις προτάσεις που θα συζητηθούν

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η καλύτερη υποδοχή και διευκόλυνση των επισκεπτών κρουαζιέρας κατά την περιήγησή τους στον Πύργο θα είναι το κύριο αντικείμενο της συνέλευσης των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου μεθαύριο Τετάρτη (7μ.μ.) στα γραφεία του συλλόγου, με στόχο να αναπροσαρμοστεί η αγορά στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ηλίας Ξανθούλης, έχουν κληθεί όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να καταθέσουν την άποψή τους και τις προτάσεις τους για το πώς η αγορά θα γίνει πιο ελκυστική για τους νέους επισκέπτες, ώστε να προκύψει αμοιβαίο όφελος.

«Ζητάμε από όλα τα μέλη του συλλόγου να καταθέσουν τις ιδέες τους, προκειμένου οι επισκέπτες από την κρουαζιέρα να μένουν ικανοποιημένοι από την περιήγησή τους στον αστικό ιστό και να υπάρξει και οικονομικό αποτύπωμα. Η πόλη έχει ανάγκη από κάποιες βελτιώσεις, όπως π.χ. η σήμανση, ώστε να μην αποπροσανατολίζονται οι επισκέπτες και να είναι σε επαφή με την αγορά. Ήδη γνωρίζουμε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα από τα καταστήματα στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου και από ορισμένα καταστήματα εστίασης. Για αυτό εμείς επιδιώκουμε με κάποιες ενέργειες να ανοίξουμε τον κύκλο στον οποίο κατευθύνονται», δήλωσε και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητη η εισροή νέων πόρων στην αγορά.

«Κάθε νέο χρήμα που μπαίνει στην αγορά είναι επιθυμητό για να μην ανακυκλώνεται το μόνο το υπάρχον. Όπως έλεγαν οι παλιοί έμποροι, ας μπει ο πελάτης κι ας αφήσει μόνο τη σκόνη του, όφελος είναι κι αυτό. Πρέπει να προσέξουμε διότι το δύσκολο είναι να κρατήσουμε τον κόσμο και να φύγει ικανοποιημένος. Το τρίπτυχο είναι ασφάλεια-προορισμός και να μείνουν ευχαριστημένοι οι επισκέπτες. Αν τα διασφαλίσουμε και τα τρία, θα ωφεληθεί η αγορά. Στόχος μας είναι να το κάνουμε πιο οργανωμένα το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και για φέτος ό,τι μπορέσουμε να το πράξουμε», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι θα ζητηθεί και η συνδρομή του δήμου στη βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Έκπτωση, νέα στάση και ρύθμιση ωραρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, μερικές από τις προτάσεις που θα τεθούν για συζήτηση, είναι η παροχή έκπτωσης 10% στις αγορές τους με την επίδειξη του εισιτηρίου τους και η ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας ώστε να μη συμπίπτει η επίσκεψη των τουριστών με κλειστά καταστήματα. Παράλληλα, θα εξεταστεί και η δυνατότητα να λειτουργήσει και δεύτερη στάση στην πόλη, με πιθανότερο σημείο την πλατεία Ανδριάρα, προκειμένου να καλύπτεται γεωγραφικά όλη η αγορά του Πύργου.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύργου, Βασίλης Φάμελος, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά εδώ και αρκετά χρόνια στον χώρο της κρουαζιέρας και του τουρισμού γενικότερα, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι το εγχείρημα της προσέλκυσης τουριστών στην ηλειακή πρωτεύουσα, που ξεκίνησε πριν από την πανδημία, συνεχίζεται ξανά και σταδιακά ανακάμπτει.

«Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στα επίπεδα του 2019, αλλά σταδιακά τα προσεγγίζουμε. Ο μέσος όρος επισκεπτών στον Πύργο είναι περίπου διακόσιοι, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα απολαμβάνουν τη βόλτα στην πόλη και μένουν ικανοποιημένοι. Αρκετοί δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το πλήθος των καταστημάτων και από τα καφέ στην πλατεία. Πιστεύω ότι με ορισμένες βελτιώσεις στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και στη σήμανση των στάσεων και με μια γενικότερη αλλαγή στην κουλτούρα υποδοχής των επισκεπτών, σε συνεργασία με τον δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο, μπορεί να υπάρξει όφελος για όλους», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τη Λευκή Νύχτα, ο προγραμματισμός του Εμπορικού Συλλόγου προβλέπει την πραγματοποίησή της το Σάββατο 20 Αυγούστου. Στη συνέλευση αναμένεται να συζητηθεί το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας αλλά και οι συνοδευτικές δράσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν, για να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα και να ανταποκριθούν οι πολίτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος