FOLLOW US: facebook twitter

Κλήσεις από… αέρος, προσεχώς στην Πατρών- Πύργου

Ημερομηνία: 05-10-2021 | Συντάκτης:

Κλήσεις από… αέρος θα μοιράζουν σύντομα τα Τμήματα Τροχαίας που αναμένεται να προμηθευτούν υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας στο εθνικό οδικό δίκτυο. Η αρχή, όπως αναφέρει με σχετικό δημοσίευμα του ο «Ελεύθερος Τύπος» θα γίνει πιλοτικά στους δυο πιο «αιματοβαμμένους» δρόμους της Ευρώπης, που δεν είναι άλλοι από το Βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης και την Πατρών- Πύργου.

Οδηγοί που μιλάνε στο κινητό τηλέφωνο, επιβάτες χωρίς ζώνη, επικίνδυνες προσπεράσεις. Είναι μερικές μόνο από τις παραβάσεις που τα νέα υπερσύγχρονα drones θα μπορούν να καταγράφουν με ευκολία πετώντας σε ύψος που θα φτάνει τα 120 μέτρα. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας που θα χειρίζονται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναμένεται να περάσουν το επόμενο διάστημα ειδική εκπαίδευση για να μπορέσουν να εξοικειωθούν με τα εξελιγμένα τεχνικά μοντέλα που θα καταφθάσουν στη χώρα μας. Το συνολικό κόστος της νέας υλικοτεχνικής υποδομής που θα χρησιμοποιηθεί θα φτάσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν εγκριθεί.

Η χρήση των drones αναμένεται μεταξύ άλλων να βοηθήσει στην ομαλότερη λειτουργία της κυκλοφορίας των οχημάτων, να επιταχύνει σειρά από χρονοβόρες διαδικασίες συλλέγοντας από αέρος στοιχεία για τροχαία ατυχήματα, ενώ θα αποτελέσει και ένα ακόμα «όπλο» στην καταγραφή παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Με πρωτοβουλία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, αποφασίστηκε τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να εγκατασταθούν στην Κρήτη, ενώ επόμενη προτεραιότητα είναι το οδικό δίκτυο μεταξύ Πάτρας και Πύργου. Πρόκειται για τους δύο δρόμους στους οποίους καταγράφονται τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα στη χώρα, αλλά και δύο από τους πιο αιματοβαμμένους δρόμους στην Ευρώπη.


Σχόλιο για "Κλήσεις από… αέρος, προσεχώς στην Πατρών- Πύργου"

  1. Ο/Η μακης λέει:

    να τα βαλουν να ποιασουν και τους γυφτους που κλεβουν λεηλατουν και καταστρεφουν περιουσιες και ζωες ελληνων.
    και γυρναν χωριςχαρτια ,διπλωματα ,χωρις τιποτα καθως και τα γυφτορομακια που οδηγουν σμαρτακια απο 8 -10-12 ετων με τερμα μουσικη γυριζουν σε ολη την αμαλιαδα ολο το 24ωρο…κ απο συνοικια παπακαυκα, και η τροχαια κανει τον κινεζο!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος