FOLLOW US: facebook twitter

Κλιμακώνουν των αγώνα ενάντια στο εργασιακό τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 16-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
Νέα 24ωρη απεργία σήμερα και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία
-Στάση εργασίας από το Εργατικό Κέντρο Πύργου

Νέα απεργία και στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου για τα εργασιακά, και στην Ηλεία σωματεία, σύλλογοι αλλά και συνδικάτα έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους για το εργασιακό νομοσχέδιο, απαιτώντας παράλληλα την απόσυρσή του.

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της Ηλείας, που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου ενώ σε έκτακτη συνεδρίαση του, το Εργατικό Κέντρο Πύργου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι τονίζοντας ότι “ο κόσμος της εργασίας έχει μαζικά εκφράσει την αντίθεση του σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου οι οποίες αν τελικώς εφαρμοστούν θα πλήξουν τους εργαζόμενους”.

Και αυτή τη φορά, στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν σύλλογοι και σωματεία εργαζομένων της Ηλείας και συγκεκριμένα η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου Κυλλήνης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Ολυμπίας-Ζαχάρως, ο Σύλλογος Εργαζόμενων Νοσοκομείου Πύργου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαλιάδας, ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Πύργου- Ολυμπίας, η Ομάδα Γυναικών Πύργου, το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ηλείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά Καταστήματα και Υπηρεσίες Ηλείας, η ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας.

Με κοινή ανακοίνωσης τους απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους, τονίζοντας μεταξύ άλλων οτι η επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη ήταν η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας καθώς εκφράστηκε η παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετε το τώρα!

Απαιτούμε εδώ και τώρα: Να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας! Απαιτούμε να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα, διεκδικώντας  σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

Καλούμε όλα τα σωματεία σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα να προχωρήσουν άμεσα σε απεργιακές αποφάσεις, να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της νέας απεργίας.

Όλες και όλοι στην Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιούνη

και ώρα 11:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος