FOLLOW US: facebook twitter

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Ηλείας – «Όχι» στην εκχώρηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε ιδιώτες

Ημερομηνία: 16-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
-Γενικές συνελεύσεις στου Δήμους Ολυμπίας, Ζαχάρως και Πύργου, στάση εργασίας την Πέμπτη και συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αθήνα

Την άμεση απόσυρση των αντεργατικών διατάξεων που η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο περιβόητο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο μέσω των οποίων εκχωρούνται οι Υπηρεσίες Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος, μαζί με το χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και έκφραση, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) θέλει και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των εργατοτεχνικών υπηρεσιών. «Δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους εκτός της υπηρεσίας καθαριότητας να εκχωρούν σε εργολάβους και τις υπηρεσίες πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού και συγκεκριμένα τη «συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και Δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Με τη νέα Νομοθετική ρύθμιση οι Δήμαρχοι ουσιαστικά μετατρέπονται σε μάνατζερ όπου θα φροντίζουν να διασφαλίζουν τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματιών εκχωρώντας τους υπηρεσίες του Δήμου και μετακυλώντας βέβαια το κόστος στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά των Δημοτών αυξάνοντας τα Δημοτικά τέλη. Προσχεδιασμένη άλλωστε από τους ίδιους τους Δημάρχους είναι και η απαξίωση ολόκληρων υπηρεσιών χωρίς επισκευή και αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού, χωρίς προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής και χωρίς προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να υπακούσουν τα αφεντικά τους και να γίνουν εκφραστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους ακόμα κι αν αυτό κοστίζει ανθρώπινες ζωές».

Γ.Σ. και κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους ξεκινώντας με Γενική Συνέλευση σήμερα στις 13.15 στο χώρο Καθαριότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αύριο Πέμπτη στάση εργασίας (κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ) από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 11.00 πμ και στη συνέχεια ώρα 13.00μμ Γενική Συνέλευση στη Ζαχάρω και την Παρασκευή στις 13.15 Γενική Συνέλευση στο χώρο της Αποστολικής Διακονίας για τους εργαζόμενους στο Δήμο Πύργου.

Επίσης, αποφασίστηκε για το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση και εργασία καθώς και συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Σαββάτου στην Αθήνα.

Μετά το πέρας του Συλλαλητηρίου και ώρα 13:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας όπου θα μεταφερθούν οι αποφάσεις των Συλλόγων και θα αποφασισθεί το πλαίσιο δράσης για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Θα πρέπει να τονιστεί, ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων της περιοχής θα μισθώσει λεωφορείο για να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19/10/2019 και ώρα 11:00 π.μ.. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση) να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο κ. Γαρύφαλλο.

«Συνάδελφοι πάμε να ενώσουμε την φωνή μας μαζί με τους συναδέλφους και των άλλων συλλόγων. Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα και τις Σ.Σ.Ε. Καμία ιδιωτικοποίηση- Καμία εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων σε εργολαβικά συμφέροντα, Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα, Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Κάτω τα χέρια από την Καθαριότητα, το Πράσινο και τον Ηλεκτροφωτισμό» σημείωσε ο κ. Γαρύφαλλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος