FOLLOW US: facebook twitter

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί: Απεργία σήμερα καθηγητών και δασκάλων-νηπιαγωγών και στην Ηλεία

Ημερομηνία: 14-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση, κατεβαίνουν σήμερα και στην Ηλεία, καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Όπως επισήμαναν σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν το Σάββατο το μεσημέρι τα Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας και των Δασκάλων και νηπιαγωγών Περιφέρειας Πύργου, οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μετά το συλλαλητήριο και τα γεγονότα της Αθήνας.

Συγκεκριμένα όπως τόνισαν στην συνέντευξη τύπου, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με κοινό αγώνα – υπάρχει μάλιστα και κοινή ανακοίνωση ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, συμμετέχοντας αφενός στην νέα 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την τρίωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ από 11:00-14:00 και οι καθηγητές με την  κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας της ΕΛΜΕ. Καλούν δε  όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα και ώρα 15:00, ενάντια στην απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών-προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών, «που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο». Τέλος τόνισαν πως όσοι συνάδελφοί τους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα, θα υπάρχει λεωφορείο στον Πύργο που θα φύγει στις 9 από τον ΟΣΕ.

Τα Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας και δασκάλων – νηπιαγωγών Περιφέρειας Πύργου παρουσίασαν αναλυτικά και την κοινή ανακοίνωση των κλάδων τους που έχει ως εξής:

«Κλειστά σχολεία – Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος