FOLLOW US: facebook twitter

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στον εκβιασμό του Υπ. Παιδείας – Δύσκολη εβδομάδα και στα σχολεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 05-10-2020 | Συντάκτης:

Δύσκολη προβλέπεται η εβδομάδα που διανύουμε καθώς και οι Ηλείοι μαθητές οδεύουν προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, ακολουθώντας τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών που προβλέπουν δυναμική απάντηση στις αποφάσεις τιμωρητικού χαρακτήρα της Υπουργού Παιδείας.

Αν και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, παρέμενε άγνωστο, πόσα Γυμνάσια και Λύκεια της Ηλείας θα βρίσκονται με λουκέτο σήμερα το πρωί, η περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με μόλις πέντε σχολικές  μονάδες στο Νομό υπό κατάληψη και σε πολύ περισσότερες όμως να επιχειρείται το κλείσιμο από τους μαθητές χωρίς ωστόσο να το καταφέρνουν καθώς σε πολλά σχολεία, συγκεντρωμένοι γονείς απέτρεπαν την κατάληψη.

Ηλείοι μαθητές ωστόσο, μιλώντας στην «Πρωινή» ξεκαθάριζαν πως τα αιτήματα των καταλήψεων είναι απολύτως δίκαια και δεν θα υποκύψουν στον εκβιασμό του Υπουργείου Παιδείας. «Ζητάμε τα αυτονόητα. Διδασκαλία σε ασφαλές περιβάλλον με 15 μαθητές το ανώτερο ανά τμήμα. Συχνότερο καθαρισμό και φυσικά, καθηγητές για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε όλα τα σχολεία του Νομού μας. Το Υπουργείο Παιδείας, είχε πολύ χρόνο να σχεδιάσει την επιστροφή στις τάξεις και δυστυχώς δεν έκανε τίποτα. Τώρα, μοιράζει τιμωρίες με απουσίες νομίζοντας ότι έτσι θα κάμψει τις αντιδράσεις μας, καταφέρνει όμως το εντελώς αντίθετο».

Αποφάσεις Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών

Οι μαθητές οργανώνουν τη αντεπίθεσή τους στην τιμωρητική διάθεση που δείχνει απέναντι τους το υπουργείο Παιδείας και ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών που συνεδρίασε, αποφάσισε:

  • Από Δευτέρα Γενικές Συνελεύσεις σχολείων και συνεδριάσεις των Συντονιστικών Επιτροπών στους Δήμους για τη συνέχεια του αγώνα μας.
  • Προχωράμε σε συνάντηση μέσω zoom με όλες τις Επιτροπές Μαθητών πανελλαδικά για να ανταλλάξουμε γνώμες και πείρα.
  • Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη καλούμε σε πανελλαδική μέρα μαθητικών κινητοποιήσεων. Στην Αθήνα στις 10:00 στο μετρό Αμπελοκήπων, είναι αυτονόητο ότι θα κλείσουμε τα σχολεία και θα συμμετέχουμε στη διαδήλωση μαζί με όλο το λαό για να μπουν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.
  • Την Παρασκευή 9 Οκτώβρη κλείνουμε ξανά τα σχολεία μας και στις 12:00 θα είμαστε στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, και τους αναγκάζουμε να μας ακούσουν!
  • Καλούμε τους καθηγητές μας να μην εφαρμόσουν τις τηλε – απουσίες και την τηλε- εκπαίδευση στα αγωνιζόμενα σχολεία. Οι μαθητές σε όποια απόφαση και να πάρουμε είμαστε ενωμένοι- αυτό είναι το όπλο μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος