FOLLOW US: facebook twitter

Κλιμακώνει τη δράση του, το Συντονιστικό Γονέων με συλλαλητήριο αύριο στον Πύργο

Ημερομηνία: 19-10-2021 | Συντάκτης:

Στο δρόμο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις
– Κλειστά παραμένουν έξι σχολεία στην Ηλεία
– Νέα κινητοποίηση γονέων και μαθητών χθες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Κλιμακώνει τον αγώνα του, ενάντια στην απόφαση συγχώνευσης των τμημάτων των σχολείων τους, το Συντονιστικό Γονέων του 3ου & 4ου Γυμνασίου Πύργου και των Γυμνασίων Καράτουλα, Λάλα, Πελοπίου και Ζαχάρως με συλλαλητήριο αύριο (Τετάρτη) το πρωί στην πόλη.

Χθες, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, των σχολείων για τα οποία υπάρχει απόφαση συγχώνευσης τμημάτων, πραγματοποιήσαν νέα διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Διοικητήριο) στον Πύργο και για ακόμη μια φορά συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Φωτεινόπουλο ο οποίος και τους επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να τηρήσει το Νόμο και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και πως τα τμήματα που συγχωνεύονται έχουν ως μέγιστο αριθμό τους 26 μαθητές.

Αντιπροσωπεία γονέων, των έξι σχολείων που παραμένουν για δεύτερη εβδομάδα υπό κατάληψη, επισήμαναν ότι είναι υγειονομικά επικίνδυνες και αντιεκπαιδευτικές οι συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας υποστηρίζοντας πως αυτό γίνεται ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς μόνο και μόνο για να εξοικονομηθούν κάποια λίγα χρήματα από τη μη πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Γονείς και μαθητές ξεκαθάρισαν πως θα συνεχίζουν τον αγώνα τους με συλλαλητήριο την Τετάρτη στην πόλη του Πύργου ενώ για τη διοργάνωση του και την ενημέρωση όλων, έχουν προγραμματίσει και σχετική συνέντευξη τύπου σήμερα το πρωί στο συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος