FOLLOW US: facebook twitter

«Κλειστός» ο ΧΥΤΑ Πάλαιρου

Ημερομηνία: 10-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

skoupidia-stadioΠαραμένουν σωρευμένοι τόνοι σκουπιδιών στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου

  • Ξεκινά σήμερα η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων

Τελειωμό δεν έχει το αδιέξοδο που έχει περιέλθει το Δήμος Πύργου στη διαχείριση των σκουπιδιών καθώς εδώ και μερικές μέρες, η μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Πάλαιρου έχει σταματήσει.

Και μπορεί η αποκομιδή των απορριμμάτων και ο καθαρισμός κυρίως της πόλης του Πύργου να συνεχίζεται με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, τα σκουπίδια που μεταφέρονταν στον χώρο του Δημοτικού Σταδίου με στόχο να μεταφορτώνονται στα κοντέινερ, παραμένουν σωρευμένα για μέρες και έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα δημιουργώντας μια εικόνα ντροπής και εντελώς ακατάλληλη για τη δημόσια υγεία και μάλιστα σε ένα χώρο άθλησης της νεολαίας. Η δυσοσμία δε, έχει σκορπίσει σε όλο το βόρειο τμήμα της πόλης προκαλώντας λόγω και της ανόδου της θερμοκρασίας μια ατμόσφαιρα αποπνικτική.

skoupidia-stadio2Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά στο ΧΥΤΑ της Πάλαιρου διεκόπη εξαιτίας προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στις εγκαταστάσεις, την περασμένη εβδομάδα που σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα. Ταυτόχρονα όμως, βλάβη φέρεται να προκλήθηκε για ακόμα μια φορά στο «κύτταρο» του ΧΥΤΑ και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί από το Σύνδεσμο της περιοχής, στη δημοτική αρχή, μέσα τις επόμενες ημέρες βλάβη και προβλήματα στο οδικό δίκτυο θα έχουν αποκατασταθεί.

seidis-vasilis

Όπως τόνισε μάλιστα και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Σεϊντής, με το που θα δοθεί το πράσινο φως από την Πάλαιρο, θα απομακρυνθούν με κοντέινερ αμέσως τα σωρευμένα σκουπίδια από το Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Παραδέχτηκε ωστόσο, ότι η εικόνα αυτή δε τιμά κανένα, τόνισε όμως πως στην προκειμένη περίπτωση, άλλη λύση δεν υπάρχει. «Ευελπιστούμε, ότι το συντομότερο δυνατό, θα ανοίξει ο ΧΥΤΑ της Πάλαιρου και σε συνδυασμό με την προσωρινή ενδιάμεση λύση, θα τελειώνουμε με τα σκουπίδια».

«Μαζεύουν την ανακύκλωση»

Εξάλλου, σήμερα ξεκινά και πάλι η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους, η οποία είχε σταματήσει λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων της Πάτρας. Το εργοστάσιο στο οποίο μεταφέρονται τα ανακυκλώσιμα του Δήμου Πύργου, άνοιξε και πάλι χθες οπότε από σήμερα οι μπλέ υπερφορτωμένοι κάδοι, θα καθαρίσουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος