FOLLOW US: facebook twitter

Κλειστό λόγω… αναβολής το Παρά Θίν’ Αλός

Ημερομηνία: 22-10-2020 | Συντάκτης:
Για τον Οκτώβριο μετατέθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης αναστολής εργασιών στο τουριστικό περίπτερο Ζαχάρως
-Αρνητική εξέλιξη η αναβολή, σχολίασε ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κ. Αλεξανδρόπουλος

Κλειστό για άλλον έναν χρόνο θα παραμείνει εκτός απροόπτου το τουριστικό περίπτερο «ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ» της Ζαχάρως, καθώς αναβλήθηκε οίκοθεν από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών για τον Οκτώβριο του 2021 η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την αναστολή εργασιών στο κτίριο, κατ’ επίκληση διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό, και ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου του 2020.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν επιτρέπει την επαναλειτουργία του, αφού η Υπηρεσία Δόμησης – Πολεοδομίας του Δήμου Ζαχάρως και οι νομικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής έχουν επισημάνει ότι με βάση τους περιορισμούς που επιβάλει το Προεδρικό Διάταγμα  (άρθρο 8 παρ. 5) «Απαγορεύεται κάθε επέμβαση στην περιοχή του Αγ. Νικολάου μέχρι την οριοθέτηση και ρύθμιση των υπαρχουσών χρήσεων και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας».

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αναβολή και για τον ορισμό της νέας δικάσιμου σε έναν χρόνο και όχι νωρίτερα, σημειώνοντας ότι για να αλλάξουν τα δεδομένα, θα πρέπει η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ)  -στην οποία ανήκει το ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ- να αναζητήσει νομική φόρμουλα που να επιτρέψει προσωρινά την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης και την επαναλειτουργία του τουριστικού περιπτέρου.

«Δυστυχώς η αναβολή για τον Οκτώβριο του 2021 παρατείνει την αβεβαιότητα, αφού με βάση τα όσα προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό κόλπο, δεν επιτρέπεται καμία επέμβαση στο κτίριο. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο αν έχουμε νεότερα από το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος ή αν καταφέρει η ΕΤΑΔ να βρει νομικό τρόπο απεμπλοκής και να επιτραπεί ξανά η δυνατότητα εκτέλεσης εργασιών, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Εφόσον βρεθεί τέτοια νομική φόρμουλα και εξασφαλιστεί άδεια οικοδομικών εργασιών, εμείς ως δημοτική αρχή είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με την ΕΤΑΔ, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, για την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία του ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ», επισήμανε με δηλώσεις του στην «Πρωινή» ο κ. Αλεξανδρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος