FOLLOW US: facebook twitter

Κλειστό για 12 μέρες το τμήμα του 13χρονου – Σε κατ’ οίκον περιορισμό όλοι οι συμμαθητές του από το Β5 του 2ου Γυμνασίου Πύργου

Ημερομηνία: 17-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα
-Τεστ κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ σε όλους τους καθηγητές που μπήκαν στο τμήμα

Κλειστό για δώδεκα μέρες, μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνει το τμήμα του 13χρονου μαθητή της β’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Πύργου που βγήκε θετικός στον κορονοϊό.. Αυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση του  Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως που εστάλη χθες το πρωί στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργο Φωτεινόπουλο.

Την ίδια στιγμή, τόσο ο 13χρονος που είναι ασυμπτωματικός όσο και οι συμμαθητές του, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, αναμένοντας ταυτόχρονα και τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ που έγινε προχθές στο μαθητή. Έως χθες το βράδυ δεν είχαν βγει τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ τα οποία αναμένονται σήμερα.

Επίσης, το βράδυ της Τρίτης, έγινε απολύμανση στην αίθουσα διδασκαλίας του μαθητή και στους χώρους του 2ου Γυμνασίου ενώ χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, βρέθηκε στην πόλη προκειμένου να προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από τις σχετικές εγκυκλίους.

Τεστ στους εκπαιδευτικούς που μπήκαν στο τμήμα

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος, επισήμανε ότι παρέλαβε την ΚΥΑ υπογεγραμμένη από την κ. Κεραμέως και τον κ. Κικίλια με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος B5 μέχρι τις 27 Σεπτέμβρη ενώ πρόσθεσε ότι έχει δεχτεί αίτημα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ουΓυμνασίου για την προμήθεια θερμομέτρων έτσι ώστε να γίνεται θερμομέτρηση μαθητών και εκπαιδευτικών κατά την είσοδο τους στο σχολείο. “Τους ενημέρωσα ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις εγκυκλίους και τα πρωτόκολλα. Αυτό όμως που θέλω να παρακαλέσω, τους γονείς και τους μαθητές, είναι όταν έχουν έστω και ελάχιστα συμπτώματα που παραπέμπουν σε Covid-19 να μην πηγαίνουν στο σχολείο και να παραμένουν σπίτι. Επίσης, θέλω να παρακαλέσω και τα μέσα ενημέρωσης να μην δώσουν περεταίρω έκταση στο γεγονός αυτό καθώς προκαλείταιανησυχία ενώ και στο υπόλοιπο μαθητικό δυναμικό να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο ώστε να μη στοχοποιηθεί ο μαθητής και η οικογένεια του”.

Τέλος, ο κ. Φωτεινόπουλος δήλωσε πως κάνει προσπάθειες ώστε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην πόλη, να προχωρήσει στη λήψη τεστ κορονοϊού στους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Τελικά το αίτημά του έγινε αποδεκτό για τους εκπαιδευτικούς που μπήκαν στο τμήμα του μαθητή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος