FOLLOW US: facebook twitter

Κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή όλα τα σχολεία του Δήμου Πύργου

Ημερομηνία: 04-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr
Με απόφαση Δημάρχου απολύμανση και στις 87 σχολικές μονάδες για την πρόληψη του κορονοϊού

Διήμερο κλείσιμο και των 87 σχολικών μονάδων του Δήμου Πύργου, αποφάσισε ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος προκειμένου ειδικά συνεργεία να προχωρήσουν στην απολύμανση όλων των χώρων εκπαίδευσης, ως μέτρο πρόληψης του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Αντωνακόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου παρουσία και του αντιδημάρχου Παιδείας Δημήτρη Μεσσαλά, οι σχολικές μονάδες του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη και την Παρασκευή για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο τη διαδικασία της απολύμανσης.

«Το να προλαμβάνεις είναι ασύγκριτα καλύτερο από το να θεραπεύεις στην ιατρική» ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος, τονίζοντας ότι «επειδή υπάρχει μια μεγάλη ανησυχία στο γενικό πληθυσμό γύρω από την εξάπλωση της ίωσης του κορονοϊού και στη χώρα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα και επειδή έχουμε την ευαισθησία  ιδιαίτερα για το μαθητικό πληθυσμό ο οποίος τελεί σε συνθήκες συγχρωτισμού, δηλαδή συνθήκες οι οποίες έχουν έναν κίνδυνο, μια αυξημένη πιθανότητα μετάδοσης του ιού με βάση την επιδημιολογία του, καθώς μεταδίδεται με την αναπνοή και τα σταγονίδια του βήχα και του φταρνίσματος, νομίζω ότι πρέπει να προβούμε σε μια διαδικασία απολύμανσης όλων των χώρων που εξελίσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία κάτι που έχουν κάνει και άλλοι δήμοι στη χώρα, και κάτι που έχει μια θέση στην πρόληψη αυτής της ίωσης με την έννοια ότι όλοι οι λοιμώδεις παράγοντες καταστρέφονται μέσω της απολύμανσης χώρων».

Σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, όπως είπε, αναθέτουν σε όσους μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά της απολύμανσης στην πόλη μας, άμεσα, αύριο, να ξεκινήσουν απολύμανση σε όλα τα σχολεία, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, προσχολική εκπαίδευση. «Ήδη έχουμε προηγηθεί απ’ όλους στη χρήση των αντισηπτικών για την απολύμανση των χεριών που είναι ίσως η πρώτη οδός μετάδοσης της ίωσης διότι μέσω των πολύ- αγγιζόμενων επιφανειών (πόμολα, θρανία και άλλες επιφάνειες) ολοκληρώνεται η αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Έτσι σε όλες τις αίθουσες των σχολείων- και αν δε τα έχουν βάλει κάποιοι να τα βάλουν τα αντισηπτικά γιατί είναι για τις αίθουσες των σχολείων όχι για τις τουαλέτες μόνο- έχουμε εφοδιάσει με πάνω από 1000 αντισηπτικά όλα τα σχολεία γιατί η τακτική χρήση της αντισηψίας των χεριών προλαμβάνει τα μέγιστα όσον αφορά τη μετάδοση του ιού. Ο κ. Μεσσαλάς έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να ενημερωθεί η σχολική κοινότητα το πώς θα διευκολύνει τα συνεργεία απολύμανσης, είναι μια δουλειά που μπορεί να γίνει και το απόγευμα, σε αυτές τις περιπτώσεις προέχει η αποτελεσματικότητα και η μέγιστη αξιοποίηση του χρόνου διότι ο χρόνος εδώ δεν είναι ατελείωτος και πρέπει να δράσουμε έγκαιρα. Δεν έχουμε δυνατότητα να καθυστερούμε» ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Πύργου.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Μεσσαλάς, επισήμανε ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η προστασία των μαθητών και η καταπολέμηση του ιού που έχει ανησυχήσει οικογένειες και μαθητική κοινότητα ανακοινώνοντας πως με απόφαση Δημάρχου, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα προβούν στο κλείσιμο και των 87 σχολικών μονάδων ώστε προχωρήσουν τα συνεργεία στην απολύμανση όλων των σχολείων αποτρέποντας τον οποιοδήποτε κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας. «Στόχος μας να επιστρέψουν οι μαθητές από Δευτέρα σε ένα ασφαλή περιβάλλον» είπε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος