FOLLOW US: facebook twitter

Κλειστά δύο νηπιαγωγεία στον Πύργο λόγω γρίπης με απόφαση του δημάρχου Τ. Αντωνακόπουλου!

Ημερομηνία: 03-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Τα πολλαπλά κρούσματα γρίπης στα σχολεία και η σύσταση των παιδιάτρων να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι εάν έχουν προσβληθεί για να μην κολλήσουν και τα υπόλοιπα, οδήγησε αυτές τις ημέρες στην ερήμωση πολλών σχολείων στον Πύργο αλλά και σε ολόκληρη την Ηλεία.. Έτσι, με απόφαση του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου, αναστέλλεται η λειτουργία του 3ου και του 8ου Νηπιαγωγείου Πύργου για δύο (2) ημέρες, τη Δευτέρα και την Τρίτη 3 και 4 Φεβρουαρίου 2020, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης .

Συμβουλές προς μαθητές και γονείς για την γρίπη

Με νεότερη ενημέρωσή του το υπουργείο Παιδείας δίνει συμβουλές για την έξαρση της εποχικής γρίπης που φέρνει «λουκέτα» σε πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Όπως τονίζεται, η δραστηριότητα της γρίπης κυμαίνεται στα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα, θα πρέπει όμως για προληπτικούς λόγους να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης.

Τονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να συμβουλεύουν τους γονείς και τα άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη παιδιών στο σπίτι να ελέγχουν καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνισησυμπτωμάτων γρίπης, πριν τα στείλουν στο σχολείο και εάν εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα στέλνουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος