FOLLOW US: facebook twitter

Κλειστά χθες τα κομμωτήρια στην Ηλεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Ημερομηνία: 09-11-2021 | Συντάκτης:

«Κλείνουμε τις επιχειρήσεις μας σήμερα για να έχουμε Μέλλον, Αύριο και Προοπτική!»

-Το Σωματείο καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών Ν. Ηλείας συμμετείχε στην χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Κλειστά ήταν χθες τα κομμωτήρια στον Πύργο και στις περισσότερες πόλεις της Ηλείας, καθώς το Σωματείο καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών Ηλείας, συμμετείχε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο. Τα μέλη της ΚΟΚΚΚΕ κάνουν λόγο για σημαντικό περιορισμό στην λειτουργία των επιχειρήσεων και των εσόδων τους, σύμφωνα με τα οποία οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπαίνουν στα κομμωτήρια μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Μάλιστα χθες το πρωί οι κομμωτές έκαναν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενάντια στις εξαγγελίες των νέων μέτρων της Κυβέρνησης, με σύνθημα « Κλείνουμε τις επιχειρήσεις μας σήμερα για να έχουμε Μέλλον, Αύριο και Προοπτική!». Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιάννη Διονυσόπουλος και μέλη του Σωματείου καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών Ηλείας, που ανέβηκαν στην Αθήνα ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.

Οι κομμωτές κατέθεσαν υπόμνημα στο υπουργείο διαμαρτυρόμενοι αρχικά για την οικονομική βοήθεια που δεν έλαβε ο κλάδος ενώ μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι η κυβέρνηση από το Σάββατο έβαλε σχεδόν το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών σε ένα άτυπο “lockdown”, καθώς η υποχρέωση επίδειξης rapid ή PCR test κατά την είσοδο στο κομμωτήριο ή στο κουρείο θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην προσέλευση των πελατών. «Μας ζητούν ούτε λίγο ούτε πολύ να μετατραπούμε σε ελεγκτικό μηχανισμό. Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας. Τα νέα μέτρα μειώνουν την δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στα κομμωτήρια και στα κουρεία και αναμφίβολα η διαδικασία ελέγχου των πελατών θα προκαλέσει σύγχυση και σοβαρά προβλήματα».

Επισημαίνουν ακόμα ότι οι επιχειρήσεις τους δεν θα αντέξουν μπροστά στο διπλασιασμό των προστίμων, ενώ το νέο αυτό καθεστώς ευνοεί και την «πειρατεία» στο επάγγελμά τους. Τέλος, ζητούν την εξαίρεση τους από τα μέτρα καθώς όπως τονίζουν τα καταστήματά τους υπάγονται σε αυτά του υγειονομικού ενδιαφέροντος και διασφαλίζουν την προστασία των πελατών με τα σωστά μέτρα υγιεινής.
Βεβαίως τονίζουν ότι οι κομμωτές προτρέπουν όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και να πραγματοποιούν rapid ή PCR test, όμως δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να μετατραπούν σε ελεγκτές των πιστοποιητικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος