FOLLOW US: facebook twitter

Κλείνουν τον δρόμο στη Ζαχάρω για τον Κυπαρισσιακό!

Ημερομηνία: 30-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

kyparissiakosΔυναμικές κινητοποιήσεις από το δήμο – Κάλεσμα προς τους δημότες την Τρίτη να κατέβουν όλοι στα φανάρια

  • Επιμένουν στις θέσεις τους ζητώντας έγγραφες δεσμεύσεις από Τσιρώνη

Η έκδοση της υπουργικής Απόφασης του υπουργού περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη στις 24 Μαΐου για τον καθορισμό όρων και περιορισμών για την ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου και της λίμνης Καϊάφα, η οποία σημειωτέον είναι προσωρινή και  αναμένεται εντός των ημερών η κατάθεση του τελικού σχεδίου Π.Δ, θορύβησε καθώς φαίνεται το δήμο Ζαχάρως, που εξακολουθεί να εμμένει στις θέσεις και σοβαρές ενστάσεις που έχει εκφράσει για το σχέδιο Π.Δ όταν τέθηκε σε διαβούλευση. Έτσι, ο δήμος Ζαχάρως εξαγγέλλει κινητοποιήσεις και την ερχόμενη Τρίτη 31 Μαΐου, απευθύνοντας κάλεσμα στους δημότες του, αποφάσισε το συμβολικό – σε πρώτη φάση- κλείσιμο του δρόμου στα κεντρικά φανάρια της Ζαχάρως.

Αν και η υπουργική απόφαση με την υπογραφή Τσιρώνη εκδόθηκε για να μην υπάρξει κενό προστασίας σε αυτές τις περιοχές μέχρι την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, δεδομένου ότι στις 24.5.2016 έληγε η Υπουργική Απόφαση αναστολής οικοδομικών εργασιών, για την οποία δεν υπήρχε η δυνατότητα, νομικά, περαιτέρω παράτασης και παρότι ο ίδιος έχει δεσμευτεί ότι θα περάσουν στο Π.Δ τα όσα συμφώνησαν με την Περιφέρεια και τους πέντε δημάρχους όπως το όριο αρτιότητας οικοπέδων που από 20 στρέμματα κατεβαίνει στα 10, εν τούτοις η δημοτική αρχή Ζαχάρως δεν εφησυχάζει με τις προφορικές δεσμεύσεις. Ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Νίκος Φάμελος μιλώντας στην “Πρωινή”, τόνισε χθες ότι ζητούν έγγραφες διαβεβαιώσεις από τον κ. Τσιρώνη για όσες τροποποιήσεις ισχυρίζεται ότι θα εντάξει στο Π.Δ γιατί τα λόγια τα παίρνει ο άνεμος.

«Εμείς ό,τι κι αν ισχυρίζεται ο κ. Τσιρώνης, θέλουμε να μας διαβεβαιώσει εγγράφως ότι υιοθετήσει τις θέσεις της ΠΕ Ηλείας με τον βασικό κορμό της πρότασης Γεωργιόπουλου με την οποία συμφωνούμε οι πέντε δήμαρχοι του νομού που μας αφορά στενά το θέμα του Κυπαρισσιακού κόλπου. Έχουμε κατ’ επανάληψη εκφράσει τις θέσεις μας, δεν μπορούμε να ρίξουμε νερό στο κρασί μας γιατί αν συναινέσουμε καταδικάζεται αναπτυξιακά η Ζαχάρω με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου για τον Κυπαρισσιακό. Έτσι καλούμε όλο το λαό της Ζαχάρως, την Τρίτη 12 το μεσημέρι να κλείσουμε τον δρόμο στα κεντρικά φανάρια της πόλης, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς τον κ. Τσιρώνη και την κυβέρνηση. Την ίδια μέρα θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας και δεν αποκλείεται να συνεχίζουμε σε καθημερινή βάση κινητοποιήσεις. Αυτό θα το αποφασίσουμε επί τόπου την Τρίτη. Εμείς ωστόσο θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όποια μορφή μέχρι να ανακληθεί η υπουργική απόφαση για τον Κυπαρισσιακό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος