FOLLOW US: facebook twitter

«Κλείνουμε τα σπίτια μας» – Κραυγή αγωνίας από τους εκπαιδευτές οδηγών

Ημερομηνία: 25-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

ekpaideutes-odigoi-georgiop

Κραυγή αγωνίας από τους εκπαιδευτές οδηγών που συναντήθηκαν χθες με τον αντιπεριφεειάρχη

– Δεσμεύσεις για λύση σε δέκα ημέρες – 400 υποψήφιοι οδηγοί στην αναμονή

Σε δραματικούς τόνους έγινε χθες η συνάντηση των ιδιοκτητών σχολών οδηγών με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργόπουλο και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταφορών Ηλείας Αριστομένη Μανιάτη. Οι εκπαιδευτές ξεκαθάρισαν πως το θέμα που έχει προκύψει με τη διενέργεια των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης τους τελευταίους πέντε μήνες, τους καθιστά άνεργους, χωρίς εισόδημα και βρίσκονται στα πρόθυρα να κλείσουν τα σπίτια τους. Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιόπουλος αναγνώρισε το πρόβλημα και τις κοινωνικές προεκτάσεις που αυτό προκαλεί και τόνισε πως η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από την πλευρά της Κυβέρνησης και του αρμοδίου υπουργείου. Όπως ανέφερε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών Ηλείας, κ. Μανιάτης υπάρχουν δεσμεύσεις για παρέμβαση που θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία, έως τα τέλη Μαΐου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι περισσότεροι εκ των ιδιοκτητών σχολών οδήγησης, οι οποίοι και εξέφρασαν τα παράπονά τους τόσο στον κ. Γεωργιόπουλο όσο και στον κ. Μανιάτη, εξηγώντας τους την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μετά από πέντε μήνες «ανεργίας».

Μιλώντας εκ μέρους των εκπαιδευτών οδηγών ο Γιάννης Σταθόπουλος από την Αμαλιάδα, αναφέρθηκε στην έκτακτη αυτή σύσκεψη στην οποία κάθε πλευρά εξέθεσε τις απόψεις της. «Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συμφωνεί πως η απόφαση του Περιφερειάρχη αποτελεί ημίμετρο. Λύσεις για εμάς δεν είναι αυτές και μεγάλη μερίδα ανθρώπων που έχουν και αυτοί δικαιώματα επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια. Εδώ και τρεις μήνες τρέχουν οι υποχρεώσεις περιμένουμε μία περίοδο που υποθετικά μπορούμε να δουλέψουμε λίγο περισσότερο και όπως δείχνουν τα πράγματα θα την χάσουμε. Δεν καταλήξαμε κάπου μετά τη συνάντηση, περιμένουμε τις πολιτικές εξελίξεις και σε μία εβδομάδα περίπου δεσμεύτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ότι θα πιέσει προς επίλυση του προβλήματος μας».

ekpaideutes-odigoi-georgiop2

Ο κ. Γεωργιόπουλος μετά τη συνάντηση τόνισε πως αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που έχει προκληθεί από ενέργειες της Κυβέρνησης και έχει καταργήσει το πλαίσιο διενέργειας εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών με την κατάργηση και του επιδόματος για την υπερωριακή εργασία των εξεταστών. «Το κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι τεράστιο. Είπα στους εκπαιδευτές ότι το πρόβλημα για εμάς έχει 3 σκέλη και το αξιολογώ κατά σειρά προτεραιότητας. Πρώτο είναι το κοινωνικό ζήτημα καθώς 400 περίπου συμπολίτες μας περιμένουν να δώσουν εξετάσεις και να πάρουν το δίπλωμα τους. Το δεύτερο είναι πως οι εκπαιδευτές έχουν χάσει την δουλειά τους και δεν έχουν εισόδημα. Το τρίτο μέρος του προβλήματος έχει να κάνει με τους υπαλλήλους μας που διενεργούσαν τις εξετάσεις που έχουν χάσει το επίδομα ο οποίο έπαιρναν για την εκτός ωραρίου απασχόληση τους. Ο περιφερειάρχης αποφάσισε όπως κι άλλοι σε όλη την Χώρα να δρούμε όλοι μία λύση στο θέμα – η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση- οφείλει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να νομοθετήσει τον τρόπο με τον οποίο θα διενεργούνται οι εξετάσεις, να δώσουμε μία προσωρινή λύση. Βγάλαμε μία προσωρινή απόφαση για την εβδομάδα που ήδη τρέχει αλλά και για την επόμενη, δύο επιτροπές, δύο για τον Πύργο και δύο για την Αμαλιάδα από δύο μέρες την εβδομάδα και μία επιπλέον επιτροπή μία μέρα ενδιάμεση, να διενεργούν εξετάσεις για να εκτονωθεί το πρόβλημα. Ο σύλλογος εργαζομένων και οι εργαζόμενοι, άλλοι μεν θέλουν να δώσουν μία λύση – ανάσα στο πρόβλημα, κάποιοι άλλοι δικαίωμα τους συνδικαλιστικό είναι, δεν θέλουν να συμμετέχουν κάτω από αυτές τις συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργόπουλος που ζήτησε από τους εκπαιδευτές να περιμένουν έως τα τέλη του μήνα για πιθανή επίλυση του θέματος είτε από την πλευρά της Κυβέρνησης είτε από την πλευρά της Περιφέρειας.

ekpaideutes-odigoi-georgiop3

Τι δήλωσε ο Δ/ντής Μεταφορών Αριστομένης  Μανιάτης

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών Ηλείας, Αριστομένης Μανιάτης αναφέρθηκε στο νόμο 4314/2015 με τον οποίο καταργήθηκε η ειδική αποζημίωση για έργο που πραγματοποιείται υπερωριακά – το ειδικό έργο εξετάσεων οδήγησης – και από το τέλος Δεκεμβρίου δεν υπάρχει αποζημίωση για τους εξεταστές. «Μετά από υποσχέσεις και σε ένδειξη καλής θέλησης οι εξεταστές σε όλη τη χώρα Ιανουάριο και Φεβρουάριο πραγματοποίησαν εξετάσεις με την υπόσχεση ότι θα βρεθεί λύση. Δυστυχώς δεν δόθηκε λύση, η οποία θεωρώ ότι έπρεπε να έχει δοθεί με απόφαση που θα καθόριζε τι καινούργιο θα γίνει. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει λύση από το υπουργείο και εκ των πραγμάτων έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία με τους υποψήφιους οδηγούς που θέλουν να έχουν το δίπλωμα οδήγησης. Εδώ και 3 μήνες δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις υπάρχει πίεση και από την κοινωνία και τους υποψηφίους και από τους εκπαιδευτές που έχουν ένα επάγγελμα και εκ των πραγμάτων αναζητούν την εργασίας τους. Μέσα σε όλα αυτά οι Περιφερειάρχες σε όλη την χώρα εξέτασαν το θέμα και είπαν ότι θα δώσουν μία πρώτη λύση βγάζοντας αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται η διεξαγωγή εξετάσεων από Δευτέρα έως και Πέμπτη – σε όλες τις ενότητες – που σε ένα βαθμό θα καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί με το μεγάλο αριθμό υποψηφιοτήτων που έχουμε με την διεξαγωγή εξετάσεων εντός του χρόνου εργασίας. Υπάρχει λίγο προσωπικό και μεγάλη πίεση, η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται με πολύ πίεση καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού το οποίο θα φύγει για να κάνει τις εξετάσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την υποχρεωτική μας εργασία, μένοντας πίσω τα θέματα εξυπηρέτησης του κοινού» σχολίασε ο κ. Μανιάτης που εξέφρασε την ελπίδα πως θα βρεθεί λύση από το υπουργείο τις επόμενες μέρες έως το τέλος του μήνα θα έχουμε μία θετική κατάληξη, ειδάλλως θα παρέμβει ο Περιφερειάρχης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος