FOLLOW US: facebook twitter

«Κλείδωσε» η μετάθεση της έναρξης της σχολικής χρονιάς για τις 14 Σεπτεμβρίου

Ημερομηνία: 31-08-2020 | Συντάκτης:

«Κλείδωσε» η μετάθεση μια εβδομάδα αργότερα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, με φόντο της έξαρση της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρας. Έτσι, στις 14 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων (αντί για τις 7 του μηνός, όπω είχε αρχικά ανακοινωθεί), ενώ οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα υποδεχτούν τα μικρότερα παιδάκια την 1η Σεπτεμβρίου.

Η εν λόγω απόφαση, η οποία είχε προαναγγελθεί το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Στέλιο Πέτσα, ελήφθη μετά από ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ οι τελικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί δεν αποκλείουν στη συγκεκριμένη απόφαση να έπαιξε ρόλο και το «μπάχαλο» με την εξαγγελθείσα δωρεάν διάθεση μασκών στα σχολεία. Αυτό συμβαίνει με δεδομένο πως δεν έχει βρεθεί ακόμη ο τρόπος που θα διανεμηθούν, με την ΚΕΔΕ να απαντάει στον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, που υποσχέθηκε χρηματοδότηση για το ζήτημα, ότι δεν έχει κεντρική υπηρεσία προμηθειών και άρα δεν ξέρει αν μπορεί να κάνει τον σχετικό διαγωνισμό.

Την ίδια στιγμή, έντονη ανησυχία μεταξύ των γονέων μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για αύξηση των μαθητών ανά τάξη από 17 σε 25, παρά τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους καθηγητή επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη, αντικαταστάτη του Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πηγή κινδύνων.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος