FOLLOW US: facebook twitter

«Κλείδωσε» η αποβολή από το Μηχανογραφικό

Ημερομηνία: 13-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Οριστική είναι η αποβολή της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη, σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες της «Πρωινής», καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κάνει δεκτή την εισήγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΕΕ) η οποία με τη σειρά της υιοθετεί την πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάργηση της Μουσειολογίας μέσω ενσωμάτωσης στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, και τη μεταφορά της Γεωπονίας από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε πολύ υψηλό κυβερνητικό επίπεδο προτου ληφθούν οι αποφάσεις για το Μηχανογραφικό, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες από τις δηλώσεις του πρύτανη του ιδρύματος, Χρ. Μπούρα, και του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου.

Ωστόσο, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις, καθώς οι πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν ότι κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών βουλευτών για όσα αποφασίστηκαν, ο Κώστας Τζαβάρας εξέφρασε τη διαφωνία του και τη δυσαρέσκειά του για τον εξοβελισμό της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη και πιθανότατα σήμερα αναμένεται να κάνει δημόσια παρέμβαση εκφράζοντας τη διαφωνία του.

Μένει πλέον να δούμε με ποιον τρόπο θα χειριστεί νομικά το ζήτημα η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει πιθανή καταψήφιση νόμου στη Βουλή.

Π. Φωτ.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 13/05/2021


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος