FOLLOW US: facebook twitter

“Κλειδώνει” για τις 20 Οκτώβρη η πληρωμή προκαταβολής του τσεκ της ενιαίας ενίσχυσης

Ημερομηνία: 05-10-2022 | Συντάκτης:

Συνάντηση Βαλιανάτου με τον νέο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ- Του έθεσε το θέμα επίσπευσης της πληρωμής των συνδεδεμένων ενισχύσεων λόγω έλλειψης ρευστότητας των αγροτών 

Με τον νέο πρόεδρο του κ Οργανισμού Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) κ.  Ευάγγελο Σημανδράκο, συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Από τον πρόεδρο του ΟΠΕΠΕΚΕ έλαβε καταρχήν την διαβεβαίωση ότι μέχρι τις 20 Οκτώβρη  θα πληρωθεί η προκαταβολή του τσεκ της ενιαίας ενίσχυσης και η δεύτερη δόση με τα υπόλοιπα και το “πρασίνισμα”  όπως πάντα θα δοθεί τον Δεκέμβριο, την περίοδο των εορτών.  

Ωστόσο ο κ. Βαλιανάτος ζήτησε από τον κ. Σημανδράκο  και με αφορμή την σημερινή Γ.Σ για των τοματοπαραγωγών, να επισπευτεί η καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για την βιομηχανική τομάτα και την σταφίδα που αναμένεται σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, να καταβληθεί τον Απρίλιο του 2023, ενώ θα μπορούσε να καταβληθεί τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, αφού τουλάχιστον για την βιομηχανική τομάτα ως τον Δεκέμβριο θα υπάρχουν όλα τα παραστατικά.  Εξήγησε στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι οι αγρότες υποφέρουν από  έλλειψη ρευστότητας, εν μέσω, μάλιστα και των ανατιμήσεων σε ενεργειακό κόστος, πετρέλαιο, ζωοτροφές, αγροεφόδια και λιπάσματα. Για  το συγκριμένο θέμα ο κ. Βαλιανάτος δεν έλαβε  καμία διαβεβαίωση, ωστόσο ο κ. Σημανδράκος επισήμανε ότι θα εξετάσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ αυτήν την δυνατότητα.

Η ΟΠ Αμαλιάδας ‘’έκοψε” τις εκκαθαρίσεις για την σταφίδα

Τέλος ο κ. Βαλιανάτος σε δήλωσή του στην Πρωινή, ανέφερε οτι η  Ο.Π Αμαλιάδας έχει “κόψει”  τις εκκαθαρίσεις για την κορινθιακή σταφίδα με 1,25 ευρώ και καλούνται οι σταφιδοπαραγωγοί μέλη της Ο.Π να πάνε από τα γραφεία να τις παραλάβουν για να τις καταθέσουν στο λογιστή τους.  Επίσης διανέμονται όπως κάθε χρόνο δίχτυα και αναλώσιμα είδη για το ελαιομάζωμα και οι δικαιούχοι μπορούν να τα παραλάβουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος