FOLLOW US: facebook twitter

Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ: Συγκεντρώσεις και ομιλίες την Πέμπτη 27/5 σε Πύργο και Αμαλιάδα για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα!

Ημερομηνία: 26-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Κάλεσμα μαζικού ξεσηκωμού, σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους ανέργους, στους νέους και τις νέες, στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου απευθύνει το ΚΚΕ που πραγματοποιεί αυριο στις 8 το βράδυ, συγκεντρώσεις και ομιλίες σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Συγκεκριμένα, στον Πύργο, στην κεντρική πλατεία, στις 20.00, θα μιλήσει ο Χρήστος Γιάνναρος, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ ενώ στην Αμαλιάδα, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, στις 20.00, θα μιλήσει ο Βησσαρίων Πολύδωρος, Γραμματέας της ΚΟΒ Αμαλιάδας του ΚΚΕ.

“Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ κάνουμε τη «νύχτα – μέρα», για να φτάσει παντού αυτό το κάλεσμα, για να ενημερώσουμε πλατιά τους εργαζόμενους. Πρωτοστατούμε στους χώρους δουλειάς, στα εργατικά σωματεία, σε όλους τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος για να οργανωθεί η πάλη, να προετοιμαστεί μαχητική, απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό έκτρωμα.

Το «πολεμικό ανακοινωθέν» της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους εργαζόμενους απορρίπτεται. Όσο χρόνο κι αν ξοδέψουν τα στελέχη της κυβέρνησης, οι άνθρωποι του κεφαλαίου, οι μηχανισμοί και τα παπαγαλάκια τους, για να διαφημίσουν το νομοσχέδιο, η σκληρή αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνονται λιγότερο, θα εξαφανίζεται ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος, θα γίνονται όμηροι της μεγαλοεργοδοσίας, θα έρχονται αντιμέτωποι με νέα εμπόδια για να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής.

Είναι ώρα ευθύνης και μάχης!

Ευθύνης, απέναντι σε όσα δικαιώματα και κατακτήσεις κερδήθηκαν με σκληρούς, ταξικούς αγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Η οργάνωση στα σωματεία, η συμμετοχή στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες τους, η συμμετοχή στους συλλόγους σπουδαστών της μαθητείας και της κατάρτισης, στους φοιτητικούς συλλόγους, είναι τα όπλα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Απέναντι στον πόλεμο, που κήρυξε η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο στην εργατική τάξη, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερη ζωή.

Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής!”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος