FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποίηση Σωματείων και Συνδικάτων σήμερα στην κεντρική πλατεία Πύργου: Διεκδικούν προσλήψεις και στήριξη στα Νοσοκομεία

Ημερομηνία: 24-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Με βασικά αιτήματα τις προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία και την στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αντιδρώντας ταυτόχρονα στο κλίμα αστυνομοκρατίας και την κρατική βία, Συνδικάτα και Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων πραγματοποιούν σήμερα στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Πύργου.

Την ανακοίνωση –κάλεσμα υπογράφουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Καταστήματα Ν. Ηλείας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ν. Ηλείας και Σωματείο Τουριστικών γραφείων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ηλείας και ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Λεχαινών.

Συγκεκριμένα διεκδικούν μεταξύ άλλων:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες ΟΛΩΝ των κενών θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στο νομό.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, εμπόρων που έχει χαθεί το εισόδημα τους από την πανδημία.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Δωρεάν και αλλεπάλληλα test στους μεγάλους χώρους εργασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος