FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποίηση-συγκέντρωση χθες στο Γ.Ν Πύργου από Σωματεία και Συνδικάτα: Διεκδίκησαν προσλήψεις γιατρών για το Νοσοκομείο

Ημερομηνία: 26-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Υγεία

Κινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση και υποστελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου πραγματοποιήσαν χθες Σωματεία και μαζικοί φορείς της Ηλείας έξω από την πύλη του ΓΝ Ηλείας, απαιτώντας την άμεση πρόσληψη ιατρών και την πλήρη στελέχωση της νοσηλευτικής μονάδας αλλά και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Οι συγκεντρωμένοι, έστειλαν και μήνυμα συμπαράστασης στους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου Πύργου ενώ εξέφρασαν και την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο για το εργασιακό, ανανεώνοντας το ραντεβού τους στη μεγάλη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα ψήφισης του.

Την κινητοποίηση στήριξης των υγειονομικών της Ηλείας και της στελέχωσης του Νοσοκομείου, διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου- Ολυμπίας- Ζαχάρως, ο Σύλλογος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηλείας, η ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου Κυλλήνης, η Ομάδα Γυναικών Πύργου της ΟΓΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων της Εμπορικές Επιχειρήσεις και τα Καταστήματα, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου, το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ηλείας, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο πρώην βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εκπρόσωποι του ΚΚΕ καθώς και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Στη διάρκεια της, απεύθυναν ολιγόλεπτο χαιρετισμό εκπρόσωποι των Σωματείων και των Συλλόγων μεταξύ αυτών η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου ΜαλβίναΚερερέ, η γραμματέας της ΕΛΜΕ Ηλείας Ευρυδίκη Παυλοπούλου, η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Χρύσα Ζούπη, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Αλέκος Αρβανιτίδης, ο πρόεδρος της ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας Νίκος Λοχοβίτης και άλλοι.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης μεταξύ άλλων ήταν:

  • Μαζικές προσλήψεις μονίμων γιατρών, νοσηλευτών και των υπολοίπων ειδικοτήτων και κλάδων
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού.

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των υγειονομικών. Λέμε όχι στις αυταρχικές πολιτικές της κυβέρνησης, την ποινικοποίηση των διεκδικήσεων τους και τα εντέλλεσθε.

Όχι στην εντατικοποίηση και τα εξαντλητικά 12ωρα των γιατρών. Ενάντια στις διαχρονικές κυβερνητικές πολιτικές  της υποχρηματοδότησης και  εμπορευματοποίησης που μετατρέπουν  την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος