FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποιήσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας

Ημερομηνία: 17-09-2021 | Συντάκτης:
Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη  σωματείων και φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα έξω από το Νοσοκομείο Πύργου

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ενίσχυση των δομών της Δημόσιας Υγείας στο Νομό Ηλείας θα προχωρήσουν Σωματεία εργαζομένων και Συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και άλλοι φορείς που συμμετείχαν σε έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου.

Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση της προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Νατάσας Παναγιωτάρα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις συλλαλητήρια στην Αμαλιάδα την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη και στον Πύργο την Τρίτη 5 Οκτώβρη, καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του ΓΝ Πύργου, μέσα στις επόμενες μέρες. Όλοι οι ομιλητές εκπρόσωποι των σωματείων, δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν δυναμικά καθώς το κεφάλαιο Υγεία στην Ηλεία έχει βαλτώσει δημιουργώντας τεράστια ανασφάλεια στους κατοίκους του νομού, που αντιμετωπίζουν πλέον μια χαώδη κατάσταση στα νοσοκομεία κυρίως λόγω της έλλειψης γιατρών, της έλλειψης ενδιαφέροντος των υγειονομικών να  έλθουν στην Ηλεία αλλά και της νέας κατάστασης με τις αναστολές εργασίες και τις διαθεσιμότητες εξαιτίας της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις δομές υγείας.

Νατάσα Παναγιωτάρα

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσα Παναγιωτάρα τόνισε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε συντονισμένα από σωματεία εργαζομένων και φορείς προσπαθώντας να ασκήσει πιέσεις για να αναστραφεί η τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Υγεία στο νομό μας. Για το λόγο αυτό θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις σε Πύργο και Αμαλιάδας γιατί πρόκειται για την αξιοπρέπειά μας.

Μαλβίνα Κερερέ

Η  Μαλβίνα Κερερέ πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Πύργου στην ομιλία της, αναφέρθηκε στα προβλήματα του Νοσοκομείου Πύργου, στο τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας των κλινικών και ειδικά της παθολογικής κλινικής, μετά τις αποχωρήσεις των παθολόγων ιατρών και την κάλυψη όλων των αναγκών από ιατρούς της 6ης ΥΠΕ, που έχουν μετακινηθεί. Επισήμανε ακόμα ότι και στη νέα προκήρυξη που βγήκε πριν από δύο μέρες, δεν γίνεται κάποια αναφορά για κίνητρα γι αυτό και οι γιατροί δεν προτιμούν την Ηλεία και δεν ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της προκήρυξης. Ανέφερε ακόμα ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 15  αποχωρήσεις γιατρών τους προηγούμενους μήνες και σε αυτές έρχονται να προστεθούν και οι αναστολές εργασίας των υγειονομικών, ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού, και λοιπού προσωπικού, που οδηγούν στην υποστελέχωη του Νοσοκομείου Πύργου και των άλλων δομών Υγείας στο νομό.

Χρήστος Γαρύφαλλος

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων Δήμου Πύργου, Ολυμπίας και Ζαχάρως κος Χρήστος Γαρύφαλλος δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεση του συλλόγου στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και κυρίως στην σύνδεση του με αναστολές εργασίας, απολύσεις και διαθεσιμότητες διότι με τον τρόπο αυτό πλήττονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τέλος ζήτησε το Δ.Σ Πύργου να πάρει απόφαση να μην προχωρήσει σε αναστολή καθηκόντων και διαθεσιμότητας, ενώ ζητούν από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των Δήμων, δωρεάν και συχνό προληπτικό έλεγχο για όλους τους εργαζόμενους.

Σωκράτης Σωτηρόπουλος

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αμαλιάδας κος Σωκράτης Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση των δύο Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας τονίζοντας ότι έχουμε να κάνουμε με δύο διαλυμένα νοσοκομεία. Ειδικά αυτό της Αμαλιάδας κατάντησε περιφερειακό ιατρείο που παρέχει πρώτες βοήθειες. Παράλληλα αναφέρθηκε στις αναστολές εργασίας λόγω της απόφασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών και η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και για το λόγο αυτό πρέπει πλέον να αναλάβουν δράση οι πολίτες για να υπερασπιστούν την Υγεία που δικαιούνται και που αξίζει να έχουν.

Χρήστος Γιαννόπουλος

Την Επιτροπή αγώνα πυρόπληκτων  Ηλείας εκπροσώπησε ο πρώην πρόεδρος της ΟΑΣΗ  Χρήστος Γιαννόπουλος που εστίασε κυρίως στο πρόβλημα των Κ. Υ του νομού όπως αυτό της Ζαχάρως από την οποία κατάγεται τονίζοντας ότι υπολειτουργεί, να εφημερεύει  όλο το μήνα αν και καλύπτει μια μεγάλη περιοχή χιλιάδων κατοίκων, αγροτών, κτηνοτροφων, εργαζομένων, συνταξιούχων,  λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Μάλιστα ανέφερε ότι ο ίδιος έχει προσωπική εμπειρία με ένα πρόβλημα υγείας που πέρασε όπου αν είχε υποστεί έμφραγμα θα είχε πεθάνει.

Τρύφωνας Αθανασόπουλος

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας κος Τρύφωνας Αθανασόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί έχει αποδείξει ότι μας βλέπει σαν αποπαίδια και για να αντιστραφεί αυτό απαιτείται οργανωμένη αντίδραση και δυναμικές κινητοποιήσεις από όλον τον κόσμο της εργασίας.

Τοποθετήσεις έκαναν και άλλο εκπρόσωποι σωματείων ενώ τον κύκλο των ομιλητών έκλεισε ο κ. Νίκος Λοχοβίτης πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝ Πύργου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων, η Ομάδα Γυναικών Πύργου μέλος της ΟΓΕ, το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά Καταστήματα και Υπηρεσίες, η ΕΔΟΠ ΔΕΗ, η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας και ο Σύλλογος Δασκάλων Λεχαινών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος