FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποιήσεις παραγωγών για τις «μοντέρνες» λαϊκές

Ημερομηνία: 09-04-2021 | Συντάκτης:

Παραγωγοί και πωλητές σε όλη την Ελλάδα φοβούνται ότι θα τις μετατρέψει σε υπαίθρια σούπερ μάρκετ, καθώς από τους πλειστηριασμούς θα κινδυνεύσει η θέση του 90% των σημερινών πάγκων ● Αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σε κινητοποιήσεις στις περισσότερες πόλεις της χώρας προχώρησαν προχθές παραγωγοί και εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να προκαλέσει δυσμενείς μεταβολές στο καθεστώς λειτουργίας των λαϊκών.

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων – Πωλητών Λαϊκών Αγoρών, το 90% των παραγωγών και επαγγελματιών που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές απειλούνται από τις διατάξεις του νέου «νομοσχεδίου-φάντασμα». Οπως αναφέρει η Πανελλαδική Ομοσπονδία, η διαμαρτυρία εστιάζει στις εξής προβλέψεις του υπό διαμόρφωση νομοσχεδίου: στη δυνατότητα που δίνεται σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές και να προκηρύσσουν τις άδειες των παραγωγών, στο ότι δεν θα αναθεωρείται η άδεια των παραγωγών εάν δεν πουλήσουν το 70% της δηλωθείσας ποσότητας στο ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ και στη δυνατότητα που δίνει σε παραγωγούς να γίνουν έμποροι.

Οι παραγωγοί καταγγέλλουν ότι τα νέα κριτήρια για τη διεκδίκηση πάγκου στις λαϊκές είναι εξωφρενικά, ενώ μπαίνουν παράλογες απαιτήσεις για τη διάθεση των προϊόντων τους: «Ο θεσμός που υπηρετεί εδώ και 92 χρόνια τους Ελληνες καταναλωτές κινδυνεύει να αλλοιωθεί και να μετατραπεί σε «υπαίθριο σούπερ μάρκετ», τονίζουν.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος