FOLLOW US: facebook twitter

Κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από την Π.Ε. Ηλείας

Ημερομηνία: 28-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

prosfygopoula-mursini

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Μυρσίνης

Του Γιάννη Σπυρούνη – jspirounis@gmail.com

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Μυρσίνης, σε μια πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας σε συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας, που έχει αναλάβει ανάλογες δράσεις. Ανάμεσα στους φορείς που θα συνδράμουν είναι και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, που μετά τον Πειραιά και την Ειδομένη συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης και για τους πρόσφυγες της Μυρσίνης.

georgiopoulos

Ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε σε αυτή την πρωτοβουλία και τόνισε πως «έχουμε αντιδράσει ως κοινωνία στο πλαίσιο ενός πραγματικού δυτικού πολιτισμού και αυτό τιμά τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες». Συνέχισε δε λέγοντας πως «η ΠΕ Ηλείας έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία για να βοηθήσει τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Μυρσίνη. Σε συνεργασία με το σύλλογο Εργαζομένων της Π.Ε. Ηλείας που διαθέτει εμπειρία και έχει αναδείξει ευαισθησία στο θέμα εδώ και καιρό, έχουμε καλέσει τους πολίτες της Ηλείας να βοηθήσουν στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και αναλωσίμων πλην τροφίμων, προκειμένου να συγκεντρωθούν εδώ στο ισόγειο από όποιον θέλει να προσφέρει και να είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή. Υπήρξε ανταπόκριση παρά το γεγονός ότι διανύουμε τη Μ. Εβδομάδα και όλοι προετοιμάζονται για τις γιορτές. Την επόμενη εβδομάδα νομίζω ότι θα είναι καλύτερα. Θα βοηθήσουμε τους πρόσφυγες για όσο καιρό διαβιώνουν μια δύσκολη κατάσταση στη Μυρσίνη».

Ο κ. Γεωργιόπουλος ευχαρίστησε και τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλος για την πρόθεση του να βοηθήσει από την πλευρά του νησιού. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν επαφές μεταξύ των δύο αντιπεριφερειαρχών καθώς η Π.Ε. Ζακύνθου, έχει συγκεντρώσει διάφορα είδη και έχουν γίνει αποστολές και στην Ειδομένη και στον Πειραιά. «Μου ζήτησε επειδή φιλοξενούμε στη δική μας γειτονιά πρόσφυγες, να διαθέσουμε τα μέσα προκειμένου να αποστείλει είδη τα οποία έχουμε ανάγκη ενισχύοντας από την πλευρά του την προσπάθεια αυτή, προς την Κυλλήνη. Βοήθεια που έχουμε οργανώσει την παραλαβή της μετά από συνεννόηση και με τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και με τον Ερυθρό Σταυρό που έχει αναλάβει τις διαδικασίες διανομής» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος