FOLLOW US: facebook twitter

Κινηματογραφικές Βραδιές ΕΛΜΕ Ηλείας: «Amour» η βραβευμένη ταινία για την αγάπη σήμερα στον Απόλλωνα

Ημερομηνία: 03-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές  ΕΛΜΕ και Συλλόγου δασκάλων – νηπιαγωγών Πύργου, προβάλουν σήμερα Τρίτη 03  Μαρτίου,  στις 20:45  μ.μ στο Θέατρο “ΑΠΟΛΛΩΝ” την δραματική ταινία AMOUR σε σκηνοθεσία Michael Haneke

Υπόθεση

O Ζορζ και η Αν είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που έχει περάσει τα ογδόντα. Είναι καθηγητές μουσικής που έχουν πια αποσυρθεί. Η κόρη τους, η οποία είναι επίσης μουσικός, μένει με την οικογένειά της στο εξωτερικό. Μια μέρα, η Αν θα βιώσει ένα δυσάρεστο γεγονός, το οποίο θα θέσει σε δοκιμασία την αγάπη που ενώνει το ζευγάρι.

Ο Μίκαελ Χάνεκε ενώνει με πρωτότυπο, συναρπαστικό και απόλυτα συγκινητικό τρόπο τον έρωτα και το θάνατο, τη σκληρότητα της ζωής και την τρυφερότητα της αγάπης. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Κανών, Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας και άλλες τέσσερις οσκαρικές υποψηφιότητες για την πιο ρομαντική (πάντα όμως ρεαλιστικά ειλικρινή) στιγμή στη φιλμογραφία του κορυφαίου σκηνοθέτη του σύγχρονου σινεμά.

Η «Αγάπη» είναι μια ταινία πολύ δυνατή, που καταφέρνει να μιλήσει γι` αγάπη, χωρίς να χρειάζεται να κάνει την παραμικρή αναφορά στον όρο αυτό.  Η Anne (Emmanuelle Riva) κι ο Georges (Jean-Louis Trintignant) δεν μιλούν για το συναίσθημα αυτό, αλλά μπορεί κανείς πολύ εύκολα να το εντοπίσει στις κινήσεις, στις εκφράσεις, στα μάτια, στις σκέψεις, στη συμπεριφορά τους.

Όντας η  νικήτρια του Χρυσού Φοίνικα στο φεστιβάλ των Κανών 2012, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια άριστη πρόταση για όλους τους σινεφίλ. Παράλληλα, είναι μια από τις πιο όμορφες προτάσεις για κάποιον που θέλει να δει μια διαφορετική ιστορία αγάπης.

Πρωταγωνιστούν Εμανουέλ Ριβά, Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, Ιζαμπέλ Ιπέρ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος