FOLLOW US: facebook twitter

Κίνημα Αλλαγής: Σήμανε αντεπίθεση, ψάχνει αυτοπεποίθηση

Ημερομηνία: 01-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Αρκετή γκρίνια και σκεπτικισμός για το μέλλον του κόμματος στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής ● Αποφασιστικότητα και αισιοδοξία ζήτησε από τα στελέχη η Φώφη Γεννηματά ● Εγκρίθηκε η πραγματοποίηση συνδιάσκεψης για τη σοσιαλδημοκρατία στα τέλη Νοεμβρίου

Έντονος προβληματισμός για την προοπτική του φορέα, πολλές φωνές κριτικής για χειρισμούς και επιλογές της ηγεσίας και ένα γενικότερο αίσθημα μειωμένης αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα και τη δυνατότητα πραγματικής ανάκαμψης.

Αυτά ήταν σε γενικές γραμμές τα στοιχεία που κυριάρχησαν στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, η οποία ωστόσο αποτέλεσε μια ουσιαστική, χρήσιμη και πιθανότατα (προσωρινά) εκτονωτική πολιτική διαδικασία για την καταγραφή των θέσεων της κάθε πτέρυγας, την αποτίμηση των έως τώρα πεπραγμένων και τον σχεδιασμό της πορείας του κόμματος από εδώ και στο εξής.

Την ίδια στιγμή, παρά το κλίμα γκρίνιας και απογοήτευσης, που σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώνει το ευρύτερο αδιέξοδο του κόμματος της Κεντροαριστεράς, δεν τέθηκε από κανέναν ανοιχτά ζήτημα αρχηγού, αν και η Φώφη Γεννηματά είχε προκαλέσει προ καιρού τους επικριτές της να το πράξουν. Το γεγονός ότι ουδείς κορυφαίος εσωκομματικός παράγοντας δεν δείχνει για την ώρα διατεθειμένος να σηκώσει το γάντι, επιτρέπει στη νυν επικεφαλής να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και μεταθέτει για αργότερα τις όποιες εξελίξεις γύρω από το μείζον αυτό θέμα.

Από την πλευρά της, η κ. Γεννηματά μέσω της εισήγησής της σήμανε πολιτική και οργανωτική αντεπίθεση, ζητώντας από όλα τα στελέχη να δώσουν τη μάχη με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα για να αποκτήσει ξανά το ΚΙΝ.ΑΛΛ. πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Δεν γυρίζουμε πίσω»

Ιδιαίτερα στάθηκε στην αδιαπραγμάτευτα αυτόνομη πορεία του χώρου αλλά και στην απόρριψη της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, που προτάθηκε εκ νέου από κάποια στελέχη, δηλώνοντας κατηγορηματικά: «Είμαστε Κίνημα Αλλαγής. Δεν γυρίζουμε πίσω. Το έχω ξεκαθαρίσει με απόλυτο τρόπο την 3η Σεπτέμβρη και το επαναλαμβάνω. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του καινούργιου. Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Ας σταματήσουν λοιπόν όσοι εξακολουθούν να παίζουν με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν».

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα επικαιρότητα, για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση συντηρητική ατζέντα και στην αξιωματική αντιπολίτευση αλαζονεία και συνέχιση των διχαστικών λογικών. Ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι δεν θα αφήσει οι τοξικές πολιτικές επιλογές του, που «έφθειραν» την Αριστερά, να «δηλητηριάσουν» και την Κεντροαριστερά.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η 3η Κεντρική Επιτροπή ήταν μια σύνοδος ζωντανή, με παλμό και διάλογο (μίλησαν 75 άτομα) που αποδεικνύει το ενδιαφέρον όλων των στελεχών «να πάει το Κίνημα Αλλαγής μπροστά». Οπως συμπλήρωναν, «για πρώτη φορά δημιουργήθηκε Επιτροπή Αποτίμησης Αποτελέσματος (από το 2015) με στοιχεία, δεδομένα και με διαδικασία που θα συνεχιστεί με περαιτέρω εξειδίκευση (αναλυτικό ρεπορτάζ φιλοξενήθηκε στην «Εφ. Συν.» του Σαββατοκύριακου).

Τέλος, για την επικείμενη συνδιάσκεψη προσδιόριζαν ως άξονες την αυτόνομη πορεία, την αναγέννηση του φορέα και τη λεγόμενη «πράσινη συμφωνία», εξηγώντας ότι είναι διττή, «πράσινο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και γιατί υπενθυμίζει τις “πράσινες ρίζες” του ΚΙΝ.ΑΛΛ.».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος