FOLLOW US: facebook twitter

Κίνημα Αλλαγής: Να ανακαλέσει η Κυβέρνηση τον διορισμό του ακροδεξιού διοικητή στην δομή Μ/Προσφύγων Πύργου

Ημερομηνία: 23-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ακροδεξιό συγγραφέα, επέλεξε η κυβέρνηση της ΝΔ για την θέση του διοικητή δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Πύργο. Άνθρωπο που συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο που εκδίδει ομιλίες του Χίτλερ και άλλα ναζιστικά βιβλία.

Η επιλογή έγινε από επιτροπή που αποτελείται από τρία, κομματικά στελέχη, που τέθηκαν επικεφαλής των δυο γενικών γραμματειών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Με υπογραφή του Υπουργού Νότη Μηταράκη. Του έκανε δώρο μισθό 3.000 € για την διοίκηση μιας δομής δυναμικότητας 80 ατόμων. Αυτό είναι το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ.

Ο συγκεκριμένος διορισμός επιβεβαιώνει ότι η αρχική υποτίμηση και αμηχανία του Π/Μεταναστευτικού από την κυβέρνηση, συνεχίζεται. Αυτό επιβεβαιώνετε από το ότι, μερικοί, από αυτούς που επιλέγονται να το διαχειριστούν, στο Εσωτερικό Μέτωπο, και στο κρίσιμο επίπεδο της επαφής με τις τοπικές κοινωνίες, και της απόδοσης ή όχι ασύλου, είναι φορείς ρατσιστικών φασιστικών αντιλήψεων.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τον διορισμό του ακροδεξιού διοικητή στην δομή φιλοξενίας Πύργου. Είναι προσβολή για τους δημοκρατικούς πολίτες της Ηλείας.
Οι αιρετοί της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται χωρίς αμηχανία να αντιδράσουν άμεσα.

Η κυβέρνηση οφείλει χωρίς καθυστέρηση να ανακαλέσει τον διορισμό του διοικητή.

Να επανεξετάσει την μορφή διοίκησης σε κάθε νομό, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για δομές τέτοιου μικρού μεγέθους, η Ηλεία έχει δύο.

Η νέα διαδικασία επιλογής να γίνει με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να απομακρύνει τους υπαιτίους. Αλλιώς καθίσταται συνένοχος.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος