FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Ηλείας σήμερα στην κεντρική πλατεία Πύργου

Ημερομηνία: 01-10-2021 | Συντάκτης:

“Ο αυταρχισμός δε θα περάσει! Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά”


 

Την δική της δυναμική απάντηση δίνει η ΕΛΜΕ Ηλείας στην νέα επίδειξη αυταρχισμού του Υπουργείου Παιδείας μετά την κατάθεση αγωγής της Υπουργού Νίκης Κεραμέως για να χαρακτηρίσει την απεργία- αποχή των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση παράνομη και καταχρηστική κι έτσι σήμερα στις 6 το απόγευμα προχωρά σε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Πύργου στέλοντας το μήνυμα ότι “ Ο αυταρχισμός δε θα περάσει! Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά”

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: “Το Υπουργείο Παιδείας, σε μια ακόμα επίδειξη αυταρχισμού, προσέφυγε στα δικαστήρια, αξιοποιώντας μάλιστα τις κατάπτυστες προβλέψεις του νόμου Χατζηδάκη, για να βγάλει την απεργία – αποχή των ΟΛΜΕ– ΔΟΕ – ΟΙΕΛΕ – ΠΟΣΕΕΠΕΑ παράνομη και καταχρηστική. Η μαζική και αποφασιστική στάση χιλιάδων συναδέλφων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συλλόγων διδασκόντων να βάλουν φρένο στην πολιτική της κατηγοριοποίησης των σχολείων και των ταξικών φραγμών έχει στριμώξει για τα καλά την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ. Η Κυβέρνηση, σε ένα ακόμα επεισόδιο Νόμου και Τάξης, αποδεικνύει ότι στη μαζική, συλλογική και με δημοκρατικό τρόπο καταδίκη της πολιτικής της απαντά με την ποινικοποίηση των αγώνων, την τρομοκράτηση κάθε φωνής που της εναντιώνεται. Η πολιτική μετατροπής των μαθητών σε πελάτες των ιδιωτικών κολλεγίων και των εκπαιδευτικών σε υποτακτικούς των κερδών και της ανταγωνιστικότητας που προωθούν Κυβερνήσεις και ΕΕ έχει ήδη αξιολογηθεί και βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Αυτή η βάρβαρη πολιτική θέλει τα σχολεία μας να λειτουργούν πλήρως ανταγωνιστικά μεταξύ τους, με τους γονείς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Απέναντι στους σχεδιασμούς αυτούς αντιστεκόμαστε με την απεργία – αποχή. Όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης που αναφέρονται στην αγωγή (παραβίαση υποχρέωσης δημόσιου διαλόγου, έλλειψη διάθεσης προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας κλπ) κατέπεσαν ένα προς ένα στην αίθουσα τους δικαστηρίου. Παρ’ όλα αυτά το ΥΠΑΙΘ επιμένει. Έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν ψηφισμένους νόμους. Επι της ουσίας η κυβέρνηση λέει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορείτε να διεκδικείτε και να αγωνίζεστε για τίποτα και απλά με σκυφτό το κεφάλι να εκτελείτε τις εντολές της διοίκησης!

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστεί από όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία, από όλους τους εργαζόμενους. Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που κρατάμε όρθια τας σχολεία είμαστε οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε για την ποιότητα του δημόσιου σχολείου, αντίθετα με την κυβέρνηση. Δώσαμε τη μάχη όλο αυτό το διάστημα για να στηρίξουμε τους μαθητές μας χωρίς την παραμικρή στήριξη από το Υπουργείο και την κυβέρνηση, διεκδικούμε ασφαλή και ανοιχτά σχολεία!

Όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές να βάλουμε φραγμό στον αυταρχισμό και τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια. Προχωράμε σε κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή 1/10/2021 και ώρα 18:00 στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου Συνεχίζουμε αποφασιστικά! Στον δρόμο του αγώνα θα σπάσουμε τον «τσαμπουκά» της κυβέρνησης.”

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος