FOLLOW US: facebook twitter

Κίνα: Αυξημένο ενδιαφέρον για γεωργική τεχνολογία λόγω κορονοϊού

Ημερομηνία: 13-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Εντείνεται το ενδιαφέρον στην Κίνα για προϊόντα και υπηρεσίες γεωργικής τεχνολογίας ελέω κορωνοϊού. Μεγάλες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, τοπικές κυβερνήσεις και διανομείς γεωργικών προϊόντων αγοράζουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας προκειμένου νε επιτευχθεί η μείωση της ανθρώπινης επαφής, δεδομένου ότι οι περισσότεροι εξακολουθούν να εργάζονται με το χέρι σε μικρές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις.

Το ενδιαφέρον για προϊόντα και υπηρεσίες γεωργικής τεχνολογίας έρχεται επίσης καθώς η κινεζική κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειές της να μειώσει την εξάρτηση από εισαγωγές τροφίμων από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, τα τελευταία χρόνια.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με το CNBC, ενώ ο κορωνοϊός στην Κίνα έχει πλήξει πολλές βιομηχανίες σκληρά, ορισμένες νεοσύστατες τεχνολογίες στη γεωργία εμφανίζουν αύξηση της ζήτησης. “Κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2020, παραδόσαμε 4.000 μονάδες των πρόσφατα κυκλοφορούντων αγροτικών αεροσκαφών μας”, δήλωσε ο Μπους Τζάστιν Γκονγκ, συνιδρυτής της ερταιρείας XAG, ενός μεγάλου κατασκευαστή γεωργικών drones, στη νότια πόλη Guangzhou.

Στο βορρά, ο επικεφαλής μάρκετινγκ γραφείου του Beijing Yifei Technology, Liu Zhuo δήλωσε ότι αναμένει τα έσοδα της εταιρείας να τετραπλασιαστούν φέτος σε πάνω από 30 εκατομμύρια γιουάν (4,31 εκατομμύρια δολάρια).  Η κινεζική αγορά προϊόντων τεχνολογίας με γνώμονα την έξυπνη γεωργία αναμένεται να αυξηθεί από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015 σε 26,8 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Προτεραιότητα στην επιστροφή στην εργασία

Στο μεταξύ οι κινεζικές αρχές έχουν ανάγει τη γεωργία σε πρώτη προτεραιότητα, Σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ, η κεντρική κυβέρνηση είχε διανείμει 140 εκατομμύρια γιουάν (20 εκατομμύρια δολάρια) σε επιδοτήσεις για αγορές μηχανών και εργαλείων. Επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη γεωργία, όπως η XAG, συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων ομάδων επιχειρήσεων για να συνεχίσουν τις εργασίες τους. Οι εταιρείες αυτές απολαμβάνουν και ειδικές πολιτικές όπως οι μειώσεις ενοικίων. Με αυτό το είδος υποστήριξης, ”η γεωργία μπορεί να είναι η λιγότερο επηρεασμένη βιομηχανία από αυτή την επιδημία”, δήλωσε ο Gong Huaze, Διευθύνων Σύμβουλος της Mcfly που υποστηρίζεται από την Baidu Ventures και αναπτύσσει τεχνολογία για ψεκασμό ακριβείας φυτοφαρμάκων και μυκητοκτόνων.

Οι ευρύτερες δημογραφικές τάσεις υποστηρίζουν τη μεγαλύτερη χρήση της τεχνολογίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις της Κίνας μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 300 εκατομμύρια άνθρωποι απομακρύνονται από τις αγροτικές περιοχές και γερνούν γρήγορα, ενώ πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν μετακομίσει σε πόλεις αφήνοντας αγροκτήματα με λιγότερους ανθρώπους για να τα φροντίζουν.

Πηγή: Agropost.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος