FOLLOW US: facebook twitter

ΚΕΘΕΑ Πύργου & Δημ. Ζαχάρως: Δράση καθαρισμού στη παραλία Ζαχάρως

Ημερομηνία: 17-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Τοπικά

Σαράντα εθελοντές προερχόμενοι από το ΚΕΘΕΑ Πύργου, Πάτρας, Καλαμάτας και Ναυπλίου και ο Δήμος Ζαχάρως συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού της παραλίας της Ζαχάρως, την Τετάρτη 17 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Πολυδύναμου Κέντρου και του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Πύργου του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ

Ο Τομέας Καθαριότητας του Δήμου Ζαχάρως διέθεσε γάντια και πλαστικές σακούλες και στη συνέχεια ανέλαβε την αποκομιδή των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν. Τα κεντρικό καφέ της Ζαχάρως «Esquina» προσέφερε απλόχερα σάντουιτς και νερά στους εθελοντές, εις μνήμην του συμπολίτη μας και πρώην ιδιοκτήτη του καφέ, Θανάση Αλεξανδρόπουλου.  

Οι εθελοντές καθάρισαν με όρεξη και μεράκι το χώρο του δημοτικού camping και έπειτα συνέχισαν κατά μήκος της παραλίας από το παλαιό περίπτερο προς την παραλία του Καϊάφα, γεμίζοντας με σκουπίδια περίπου 50 σακούλες. Ήταν μια δράση που συνέβαλε ουσιαστικά στον καθαρισμό της παραλίας, που το καλοκαίρι θα φιλοξενήσει παραθεριστές και λουόμενους, και θα την αναδείξει, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση όλων μας να τη διατηρούμε καθαρή αποφεύγοντας αυστηρά τη ρίψη σκουπιδιών.

Στη δράση παρέστη ο Αντιδήμαρχος Ζαχάρως Φ. Αλεξανδρόπουλος και συνεχάρη την υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ Πύργου κ. Φραγκιά, η οποία με τη σειρά της ανέφερε πως η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων συμβαδίζει μεταξύ άλλων με μια στάση ενεργητικής φροντίδας του περιβάλλοντος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος