FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κεραμέως: Τι αλλάζει στις πανελλαδικές από τη νέα χρονιά

Ημερομηνία: 15-09-2020 | Συντάκτης:

Νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ θα ισχύσει από τη νέα χρονιά, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, προαναγγέλλοντας δύο νομοσχέδια για επαγγελματική και τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα ισχύσει από τη νέα χρονιά περιέγραψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Όπως επεσήμανε η ίδια, η βάση εισαγωγής θα ορίζεται από την κάθε σχόλη σε τουλάχιστον ένα βασικό μάθημα, ενώ αναφέρει ότι θα συνδεθεί η αξιολόγηση με τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.

Η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε: «Το γεγονός ότι 1 στους 3 επιτυχόντες ΓΈΛ εισήχθη στην Τριτοβάθμιο Εκπαίδευση με βαθμολογία χαμηλότερη του 10 είναι άκρως προβληματικό. Ερχεται να επιβεβαιώσει την κατάσταση που έχουμε στηλιτεύσει εδώ και μήνε. Εργαζόμαστε λοιπόν μεθοδικά για αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής».

Η υπουργός δήλωσε ότι ανάμεσα στις λύσεις που μελετούνται με τους εμπλεκόμενους φορείς είναι ο ορισμός από κάθε σχόλη της βάσης εισαγωγής σε τουλάχιστον ένα βασικό μάθημα. «Για παράδειγμα το Μαθηματικό θα ορίζει ελάχιστο βαθμό απόδοσης στα Μαθηματικά για την εισαγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, κατά την κα Κεραμέως , μελετάται η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων και πραγματικών αναγκών της χώρας. «Έχουμε ήδη θεσμοθετήσει την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης που εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε.

Ακόμα, ενισχύονται  οι εναλλακτικές που προσφέρονται στους νέους μέσω επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. «Δεν είναι λύση απλώς να περιορίσεις τον αριθμό των εισακτέων αν δεν έχεις ως Πολιτεία φροντίσει για τις εναλλακτικές που προσφέρονται στους νέους μας», σημειώνει χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας και συμπληρώνει: «Δύο επόμενα βασικά νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας είναι αυτά της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία αναβαθμίζουν συνολικά τις εν λόγο δομές».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος