FOLLOW US: facebook twitter

ΚΕΠ: Πιστοποιητικά που θα εκδίδονται από τον υπολογιστή και το κινητό σας

Ημερομηνία: 28-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Πώς µέσω PC ή κινητού τηλεφώνου οι πολίτες θα αιτούνται τη χορήγηση, µεταξύ άλλων, βεβαιώσεων χρόνου ανεργίας και αντιγράφων πανεπιστηµιακών πτυχίων ή αναλυτικής βαθµολογίας

Ακόμα ένα βήµα προς την ψηφιοποίηση κάνουν τα ΚΕΠ, στα οποία τις επόµενεςηµέρες ξεκινούν να λειτουργούν η ψηφιακή πύλη myKEPlive για την εξυπηρέτηση των πολιτών µέσω τηλεδιάσκεψης, η ψηφιακή θυρίδα για την καταχώριση των πιστοποιητικών και των αιτηµάτων που έχει υποβάλει κάθε πολίτης αλλά και η επέκταση των υπηρεσιών που θα παρέχονται ηλεκτρονικά.

Αιχµή των αλλαγών αποτελεί το myKEPlive, η νέα πλατφόρμαπραγματοποίησηςβιντεοκλήσεων µε τα ΚΕΠ, η οποία θα είναι έτοιµη να λειτουργήσει ίσως και έως το τέλος της επόµενηςεβδοµάδας, όπως επισηµαίνουν στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τη δυνατότητα αυτή θα έχουν σε πρώτη φάση 52 ΚΕΠ από 38 δήµους της χώρας. Σε αυτούς, αν και συγκαταλέγονται µεγάλοι, µεσαίοι και µικροίδήµοι, δεν περιλαµβάνεται στο αρχικό στάδιο ο Δήµος Αθηναίων, καθώς οι υπεύθυνοι επέλεξαν να δοκιµαστεί το σύστηµα σε µικρότερεςδοµές πριν τεθεί σε λειτουργία στον µεγαλύτεροδήµο της χώρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος