FOLLOW US: facebook twitter

Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής Πύργου Τριφυλλίας: Η διάσωση ενός μπούφου

Ημερομηνία: 18-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Ήταν τόσο δυνατός ο θόρυβος από την σύγκρουση, που τον άκουσε η Λίτσα Κ. μέσα από το σπίτι της και έτσι κατάφερε να τον βοηθήσει.

Ο Μπούφος (Bubobubo) αυτός είχε προσγειωθεί μέσα σε κεντρικό δρόμο στο Κατάκολο του Νομού Ηλείας, στην προσπάθειά του να επωφεληθεί από ένα εύκολο γεύμα για το οποίο δεν θα χρειαζόταν να σπαταλήσει μεγάλα ποσοστά ενέργειας για να το πιάσει. Το φρέσκο πτώμα μιας Τυτούς (Tytoalba) η οποία επίσης είχε χτυπηθεί από διερχόμενο όχημα. Παραλίγο από ότι φάνηκε να το πληρώσει με την ζωή του!!

Ο Μπούφος χτυπήθηκε στο κεφάλι του και σύρθηκε στο οδόστρωμα για κάποια μέτρα, μιας και έχει εκδορές (γρατζουνιές) σε διάφορα σημεία στο σώμα του. Τα πιο σοβαρά του προβλήματα όμως είναι το αιμάτωμα στο δεξί μάτι και η εσωτερική αιμορραγία. Αν τα ξεπεράσει, τότε θα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξαναπετάξει υγιής πάνω από την επικράτειά του!! Ξεκινήσαμε ειδική αγωγή και θα περιμένουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός του.

Ο Μπούφος πάρα τους μύθους και τις υπερβολές που συνοδεύουν την παρουσία του, μπορεί να σηκώσει ένα ζώο μεγέθους αρουραίου 350 γραμμαρίων. Δεν μπορεί να σηκώσει κότες, αρνιά, κατσίκια ή μωρά παιδιά. Η πτήση από μόνη της καταναλώνει τεράστια ποσά ενέργειας και ο Μπούφος ως γνήσιο πτηνό, το γνωρίζει πολύ καλά! Έτσι θα κυνηγήσει εκείνο το θήραμα που θα του επιτρέψει να σπαταλήσει τη λιγότερη δυνατή ενέργεια για να το πιάσει, χωρίς να κινδυνεύσει ο ίδιος από το θήραμά του και χωρίς να υπονομευθεί το κυνήγι του από πιθανό εχθρό ή ανταγωνιστή. Αλλά το κυριότερο είναι ότι το θήραμα θα πρέπει να μπορεί να αναπληρώσει επαρκώς την ενέργεια που έχει ήδη χάσει. Επειδή οι συνθήκες αυτές όλες μαζί είναι δύσκολο να συνυπάρξουν (θα πρέπει όμως απαραιτήτως να συνυπάρχουν), ο Μπούφος θα κάνει την επιλογή του στόχου του πάρα πολύ προσεκτικά. Μπορεί να παρατηρεί και να περιμένει για πολλές ώρες ακίνητος την κατάλληλη ευκαιρία.

Η Τυτώ στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελούσε τον ιδανικό στόχο, σε μια ανοιχτή έκταση (που είναι ο δρόμος) χωρίς την παρουσία κινδύνων για τον ίδιο. Και το κυριότερο, χωρίς να χρειαστεί να σπαταλήσει ενέργεια για να την σκοτώσει. Το όχημα με το οποίο συγκρούστηκε πρέπει πραγματικά να τον αιφνιδίασε και να τον χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την απροσεξία του ανεύθυνου οδηγού, θα την εκτιμήσουν ιδιαιτέρως οι αρουραίοι της περιοχής.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν μπορούν να προσφέρουν φάρμακα (αντιβίωση Zinacef των 750mg ενέσιμη,Betadineointmentσεβάζο. Betadinesolution. Pomadacream 150grErythroforte, κλουβιά κ.α.) στοκαφέΑngolo, ΜανωλοπούλουκαιΜπιζανίουστονΠύργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος