FOLLOW US: facebook twitter

Κέντρο Πρόληψης “Παρεμβάσεις”: Ομάδα παιδιών για μαθητές ΣΤ΄ τάξης δημοτικών σχολείων του Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 18-01-2023 | Συντάκτης:

Το Κέντρο Πρόληψης “Παρεμβάσεις”, φορέας προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας και πρόληψης των εξαρτήσεων στο νομό, σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ήλιδας και τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, διοργάνωσε ομάδα παιδιών για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης. Συγκεκριμένα η ομάδα αφορούσε τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Αμαλιάδας, Σαβαλίων, Καρδαμά και Χαβαρίου.

Μέσα από παραμύθια, παιχνίδια και ομαδικές ασκήσεις, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να “συναντηθούν” με εποικοδομητικούς τρόπους συνεργασίας, επικοινωνίας και συναισθηματικής έκφρασης.

Η ομάδα πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Κέντρου Πρόληψης Παρεμβάσεις μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη απόγευμα και ώρα 5:00 – 6:30μ.μ και έγιναν συνολικά 8 συναντήσεις. Η συμμετοχή των παιδιών στην ομάδα ήταν εθελοντική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, με μοναδική προϋπόθεση την σταθερή τους παρουσία σε αυτή.

Πριν την έναρξη της ομάδας και μετά την λήξη της πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στην ομάδα.

Το Κέντρο πρόληψης ευχαριστεί θερμά τα Δημοτικά Σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την συνεργασία τους καθώς και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην ομάδα.

Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η κα. Κατερίνα Λάγαρη, ψυχολόγος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος