FOLLOW US: facebook twitter

Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών Αμαλιάδας: Επιστροφή ΦΠΑ Αγροτών Ειδικού Καθεστώτος

Ημερομηνία: 28-01-2019 | Συντάκτης:

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) Αμαλιάδας κάνει γνωστό ότι έχει αρχίσει η  παραλαβή των τιμολογίων και των εκκαθαρίσεων εσοδείας 2018  για την Επιστροφή ΦΠΑ Αγροτών Ειδικού Καθεστώτος. Το ποσό επιστροφής ανέρχεται στο 6% επί των ακαθάριστων εσόδων για τα τιμολόγια και τις εκκαθαρίσεις που εκδόθηκαν από 01/01/2018 έως 31/12/2018. Διορθωμένα παραστατικά ή φωτοαντίγραφα δε θα γίνονται δεκτά. Οι παραγωγοί που για πρώτη φορά υποβάλλουν Αίτηση Επιστροφής ΦΠΑ, θα πρέπει να είναι ενταγμένοι στο Ειδικό Καθεστώς Αγροτών έως 31/12/2018.

Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020
Στις αρχές Μαρτίου θα προκηρυχθεί το υπομέτρο 6.3 για την “Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων”. Στόχος του ανωτέρω υπομέτρου είναι η ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων για την περαιτέρω ανάπτυξή τους μέσω ενεργειών που αφορούν την υφιστάμενη κατάσταση, τη βελτίωση της οικονομικής ή περιβαλλοντικής βιωσιμότητας τους ή την εν γένει διαρθρωτική τους προσαρμογή.

Πρόσβαση στο υπομέτρο 6.3 θα είναι φυσικά πρόσωπα που είναι αρχηγοί σε ατομικές ή οικογενειακές εκμεταλλεύσεις σε μικρές κοινότητες (έως 5.000 κάτοικοι), ενώ έχουν παραγωγική δυναμικότητα (τυπική απόδοση) από 5.000€ έως 7.999€.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι θα πρέπει:

1. Να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως κάτοχοι εκμεταλλεύσεων

2. Να έχει υποβληθεί αίτηση Ενίσχυσης ΟΣΔΕ 2018

3. Να είναι μόνιμοι κάτοικοι στις περιοχές εφαρμογής (έως 5.000 κάτοικοι) και η γεωργική εκμετάλλευση να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του τόπου της μόνιμης κατοικίας

4. Να είναι ηλικίας έως 61 ετών

5. Να μην ξεπερνά το ατομικό γεωργικό εισόδημα τις 3.000€ και το οικογενειακό τις 15.000€

Πρόσβαση στο υπομέτρο 6.3 ΔΕΝ θα έχουν οι ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ (ΠΑΑ 2000-2006 ή ΠΑΑ 2007-2013 ή ΠΑΑ 2014-2020), νομικά πρόσωπα, δημόσιοι φορείς, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών ή οποιαδήποτε άλλο κοινό εταιρικό σχήμα που χρηματοδοτούνται από άλλα μέτρα του ΠΑΑ 2014-2020.

Η οικονομική στήριξη θα παρέχεται με τη μορφή ενίσχυσης ποσού 14.000€ ανά δικαιούχο και θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις με το 70% να δίνεται στην Α΄ δόση και το υπόλοιπο 30% να καταβάλλεται με την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Το ΚΕΑ Αμαλιάδας δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες-παραγωγούς να ενημερώνονται ΔΩΡΕΑΝ για την επιλεξιμότητά τους στο πρόγραμμα ενώ το κόστος για τη σύνταξη και την κατάθεση του φακέλου θα είναι χαμηλό.

Όσοι παραγωγοί πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις και ενδιαφέρονται για την ένταξή τους στο εν δυνάμει μέτρο όπως προσέλθουν στα γραφεία μας για περαιτέρω πληροφορίες έχοντας μαζί τους τα έντυπα Ε1, Ε3 και τα εκκαθαριστικά της τελευταίας τριετίας.

Μέτρο 11 – Δράσεις 11.1.1. και 11.2.1. Βιολογικής Γεωργίας  2η Πρόσκληση

Από 19 Φεβρουαρίου έως 21 Μαρτίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να καταθέτουν την αίτηση για την ένταξή τους στο νέο πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας του Μέτρου 11. Σκοπός του μέτρου είναι η ενθάρρυνση των αγροτών να εφαρμόσουν τις αρχές και τις μεθόδους της βιολογικής καλλιέργειας καθώς και να διατηρήσουν αυτές τις μεθόδους μετά την αρχική περίοδο της μετατροπής.

Το νέο πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας θα χωριστεί σε δύο δράσεις:

1. Νεοεισερχόμενοι: Δεν έχουν ενεργή σύμβαση με φορέα Πιστοποίησης κατά την ημερομηνία της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της δράσης 11.1.1. (έως 31/12/2018).

2. Υφιστάμενοι: Έχουν ενεργή σύμβαση με φορέα Πιστοποίησης κατά την ημερομηνία έκδοσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της δράσης 11.2.1. (έως 31/12/2018).

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί, νομικά πρόσωπα, καθώς και ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων.

Όσοι παραγωγοί επιθυμούν την ένταξή τους στο ανωτέρω πρόγραμμα μπορούν να ενημερωθούν για τα κριτήρια επιλεξιμότητας στο ΚΕΑ Αμαλιάδας ενώ το κόστος σύνταξης, κατάθεσης και παρακολούθησης του φακέλου θα είναι χαμηλό.

Κτηματολόγιο

Καλούνται όσοι ιδιοκτήτες έχουν ακίνητα των περιοχών που κτηματογραφούνται (Άγιο Δημήτριο, Άγιο Ηλία Πηνείας, Αγία Κυριακή, Αγία Τριάδα, Άγναντα, Αγραπιδοχώρι, Αμπελόκαμπο, Ανθώνα, Αυγείο, Αυγή, Βελανίδι, Βουλιαγμένη, Γεράκι, Δάφνη, Δαφνιώτισσα, Δουναίικα, Εφύρα, Ήλιδα, Καλύβια Ήλιδας, Κακοτάρι, Κάμπο, Καρδαμά, Κέντρο, Κεραμιδιά, Κρυόβρυση, Κρυονέρι, Λαγανά, Λάτα, Λουκά Μαζαράκι, Οινόη, Πανόπουλο, Περιστέρι, Ροβιάτα, Ροδιά, Σαβάλια, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Σώστι, Τσίπιανα, Χάβαρι) να υποβάλλουν δήλωση ιδιοκτησίας.

Η υποβολή των δηλώσεων ξεκινάει τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 και θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2019 και τα γραφεία του αναδόχου θα βρίσκονται στον Πύργο.

Το ΚΕΑ Αμαλιάδας αναλαμβάνει:

1. Τη συμπλήρωση της αίτησης για το κτηματολόγιο.

2. Τον εντοπισμό των ακινήτων σας σύμφωνα με την υπόδειξή σας.

Η κατάθεση του φακέλου στα κεντρικά γραφεία του κτηματολογίου που βρίσκονται στον Πύργο Ηλείας θα γίνεται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Γίνεται προσπάθεια να κατατίθεται ο φάκελος του κτηματολογίου στην ανάδοχο εταιρεία από το ΚΕΑ Αμαλιάδας και σε περίπτωση επίτευξης θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

6. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου

7. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού ή άλλου εγγράφου που να αποδεικνύεται ο ΑΦΜ

8. Φωτοτυπία τίτλων ή άλλων εγγράφων νόμιμης κατοχής

9. Φωτοτυπία στοιχείων για τον εντοπισμό του ακινήτου (τοπογραφικά –σκαριφήματα)

10. Φωτοτυπία του πιστοποιητικού μεταγραφής / εγγραφής του τίτλου στο υποθηκοφυλακείο.

Για τη συμπλήρωσης της αίτησης και του εντοπισμού των ακινήτων υπάρχει σχετικός τιμοκατάλογος ο οποίος θα είναι ανάλογος των δικαιωμάτων και σε κάθε περίπτωση πολύ χαμηλού κόστους.

ΟΣΔΕ 2019

Το ΚΕΑ Αμαλιάδας ως Πιστοποιημένος Φορέας και με συνέπεια στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι του ΟΠΕΚΕΠΕ ως κέντρο υποδοχής δηλώσεων (ΚΥΔ) για το ΟΣΔΕ 2019 και σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. προετοιμάζεται για την υποδοχή των αγροτών – παραγωγών προκειμένου να υποβάλλουν έγκαιρα και έγκυρα τις δηλώσεις ΟΣΔΕ – ΕΛΓΑ 2019.

Ενημερώνουμε του αγρότες – παραγωγούς της περιοχής μας να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται και κυρίως τα τοπογραφικά ή σκαριφήματα που έχουν καταθέσει στο δασαρχείο ή στο κτηματολόγιο αντίστοιχα, προκειμένου να εντοπιστούν και να καταχωρηθούν σωστά τα αγροτεμάχια τους στη νέα δήλωση ΟΣΔΕ 2019 η οποία θα ξεκινήσει εντός του Μαρτίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος