FOLLOW US: facebook twitter

Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Πύργο!

Ημερομηνία: 12-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

antypas-mpeltsos-razis-papasotiriou-kdayΔ. Μπέλτσος και Χ. Αντύπας χθες στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης

Μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για το δήμο Πύργο, σηματοδοτεί η χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης στην Αθήνα, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στην περιοχή.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Δημήτρη Πολιτόπουλου, συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) Ιωάννης Ραζής, ο υπεύθυνος Μάρκετινγκ της Ε.Ε.Α.Α. Δημήτρης Παπασωτηρίου, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανακύκλωσης του Δήμου Πύργου Διονύσης Μπέλτσος και ο Γενικός Γραμματέας Χάρης Αντύπας.

Η συζήτηση για τη δημιουργία εγκαταστάσεων διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, αντίστοιχων με εκείνες που διαθέτει η Ε.Ε.Α.Α. στην Πάτρα, όπου ο Δήμος Πύργου μεταφέρει καθημερινά τις ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών που συγκεντρώνει, προγραμματίστηκε, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη, τρία στοιχεία. Την ευρεία συμμετοχή των πολιτών του δήμου Πύργου στα προγράμματα ανακύκλωσης, τα πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής και το «καθαρό» ανακυκλώσιμο υλικό που μεταφέρεται στο ΚΔΑΥ Πατρών.

Μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα, κλιμάκιο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης θα επισκεφθεί το δήμο Πύργου και θα έχει συνάντηση με τα στελέχη της δημοτικής αρχής προκειμένου να συζητήσουν τα επιμέρους ζητήματα κατασκευής του Κέντρου Διαλογής (χωροθέτηση κτλ).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος