FOLLOW US: facebook twitter

Κέντρα Στήριξης Οικογένειας και Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ηλικιωμένων: Πρωτοπόρος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 19 Κέντρα και 89 υπαλλήλους

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε Κέντρα Στήριξης Οικογένειας και Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ηλικιωμένων εξελίσσονται τα Κέντρα Κοινότητας. Η λειτουργία τους παρατείνεται ως και το 2022, αίτημα που είχε διατυπώσει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ για την κάλυψη των αναγκών διευρύνεται το ωράριο του υφιστάμενου προσωπικού και δρομολογούνται επιπλέον προσλήψεις.

Τις προοπτικές και την  εξέλιξη των Κέντρων Κοινότητας παρουσίασε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας   σε ημερίδα που διοργάνωσε προχθές η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» στην Πάτρα.

«Είμαι περήφανος για το Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα. Έχει κάνει μια στροφή στην κοινωνία που σήμερα είναι απαραίτητη. Η στήριξη της κοινωνίας σε δύσκολες συνθήκες είναι ζήτημα δημοκρατίας» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφαρας και πρόσθεσε  «στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του».

Ήδη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» έχει ενημερώσει τα υφιστάμενα Κέντρα για τις τροποποιήσεις που απαιτούνται για την μετεξέλιξή τους και τις προσλήψεις προσωπικού που θα ακολουθήσουν. Όπως ανέφερε η  Άλκηστις Σταθοπούλου Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμοι με προσωπικό έως 70.000 κατοίκους θα έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν ένα επιπλέον άτομο και οι Δήμοι άνω των 70.000 κατοίκων δύο επιπλέον υπαλλήλους, ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν Κέντρα Κοινότητας με παράρτημα Ρομά και δεν διαθέτουν διαμεσολαβητή, μπορούν επίσης να προχωρήσουν σε πρόσληψη της συγκεκριμένης ειδικότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος