FOLLOW US: facebook twitter

«Κέντρα αναφοράς κορονοϊού» τα Κ.Υ Ζαχάρως και Γαστούνης!

Ημερομηνία: 22-09-2020 | Συντάκτης:
-Θα διενεργούν τεστ σε «ύποπτα» κρούσματα, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ

Διευρύνει τα σημεία εντοπισμού του κορονοϊού το υπουργείο Υγείας, καθώς αποφάσισε να ορίσει τα Κέντρα Υγείας Ζαχάρως και Γαστούνης ως νοσηλευτικά ιδρύματα στα οποία θα υποβάλλονται σε τεστ COVID-19 όσοι θεωρούνται «ύποπτα» κρούσματα. Η απόφαση ελήφθη πριν από μερικές ημέρες και πιθανότατα από αύριο θα ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης του απαραίτητου εξοπλισμού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικο, ώστε να τεθούν σε πλήρη ετοιμότητα.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο διευθυντής του ΚΥ Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης, το Κέντρο επιλέχθηκε επειδή διαθέτει εξωτερικό χώρο για να απομονώνει τα «ύποπτα» κρούσματα και στόχος είναι να αποτραπεί η συμφόρηση στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

«Διαθέτουμε τον χώρο του ΚΗΦΗ, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τη λήψη δειγμάτων από πολίτες που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού, προκειμένου να διαπιστώνουμε αν όντως είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα. Σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, τα δείγματα θα στέλνονται σε εργαστήρι στην Πάτρα και όχι στο ΕΚΕΑ στην Αθήνα, προκειμένου να μην υπάρχει καθυστέρηση αλλά άμεση ενημέρωση. Σήμερα θα μεταβώ στην Πάτρα προκειμένου να ενημερωθώ για τις ακριβείς παραμέτρους της διαδικασίας μεταφοράς των δειγμάτων και για να παραλάβουμε πρόσθετο υλικό που θα μας βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα», τόνισε ο κ. Παπαζαφείρης και επισήμανε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους υπόλοιπους επισκέπτες του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως.

«Οποιοδήποτε ύποπτο κρούσμα προσέρχεται για τη λήψη δείγματος, θα είναι αυστηρά στον χώρο του ΚΗΦΗ και δεν θα έρχεται σε καμία επαφή με τους υπόλοιπους ασθενείς», υπογράμμισε.

Παράλληλα, το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως θα επισκέπτεται και παιδίατρος μία φορά την εβδομάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος