FOLLOW US: facebook twitter

Κεκλεισμένων των θυρών η Αφή στην Ολυμπία!

Ημερομηνία: 07-03-2020 | Συντάκτης:
Κανονικά η Τελετή ανακοίνωσε η ΕΟΕ αλλά χωρίς διαπιστεύσεις-Ξεκίνησαν και οι πρόβες για το τελετουργικό στο Αρχαίο Στάδιο

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, εκτιμώντας τις νέες εξελίξεις, και σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές καθώς και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, σχετικά με τον ιο SARS-CoV-2, ανακοινώνει ότι δεν θα εκδοθούν διαπιστεύσεις προσκεκλημένων για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας «Τόκυο 2020», στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία, που σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθεί… κεκλεισμένων των θυρών για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Ωστόσο στο  αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, ξεκίνησαν από την Πέμπτη οι πρόβες για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας  κάτω από τις οδηγίες της  χορογράφου Αρτέμιδας Ιγναντίου που σκηνοθετεί και χορογραφεί όλο το τελετουργικό  με την παρουσία  σύσσωμης της ομάδας ηθοποιών και χορευτών που την πλαισιώνουν και βεβαίως της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου.  Οι πρόβες γίνονται και αυτές «κεκλεισμένων των θυρών»,  χωρίς θεατές, αφού εκ των πραγμάτων και κατόπιν της απόφασης του Υπουργείου Υγείας ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας Πέμπτη ήταν κλειστός.

 

Η σκηνοθεσία και η χορογραφία “Αφής και Παράδοσης της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων”  για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 όπως έχει αναφέρει η Άρτεμις Ιγναντίου, είναι εμπνευσμένη από εικόνες πάνω σε αρχαϊκά αγγεία ή τοιχογραφίες, σκαλιστές εικόνες πάνω σε μαρμάρινα αετώματα ναών και σε αγαλματίδια ή αγάλματα αθλητών. Έτσι φέτος, η ομάδα της που αποτελείται από 55 άτομα, ηθοποιούς και χορευτές που είναι όλοι εθελοντές, θα ζωντανέψουν αυτές τις εικόνες.

Αποτέλεσμα εικόνας για olympic games ritual

Στο πρώτο μέρος Ιέρειες και Κούροι ζωντανεύουν με την κίνησή τους εικόνες από αγγεία, τοιχογραφίες και αγάλματα και στο δεύτερο μέρος οι Νηριίδες πλημμυρίζουν το Λόφο με δυναμική κίνηση υπό τον ήχο κρουστών, πάντα σε μουσική σύνθεση του Γιάννη Ψειμάδα. Όπως προαναφέραμε Πρωθιέρεια θα είναι η ηθοποιός Ξανθή Γεωργίου, η οποία είναι μέλος της ομάδας των Ιερειών από το 2008. Από το 2018 έχει αναλάβει το ρόλο της Πρωθιέρειας με μεγάλη επιτυχία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος