FOLLOW US: facebook twitter

Κεφάλαιο Θέρμανση: Mini οδηγός, για να βρεις το κατάλληλο σύστημα

Ημερομηνία: 07-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Mega Post 1, Νέα

Η θέρμανση και τα διάφορα συστήματά της είναι κάτι που μας απασχολεί κάθε χρόνο και ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο! Είναι η εποχή προετοιμασίας για τον χειμώνα. Πολλοί από εμάς αποφασίζουμε να επισκευάσουμε και να αναβαθμίσουμε σε ενεργειακά τα κουφώματα του σπιτιού μας ή να επενδύσουμε σ’ ένα νέο σύστημα θέρμανσης.

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το ποιο είναι το οικονομικότερο, το αποδοτικότερο, αλλά και το πιο οικολογικό σύστημα θέρμανσης. Πριν κάνεις λοιπόν την επιλογή να θυμάσαι πως όλα τα συστήματα θέρμανσης έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

θέρμανση

Πετρέλαιο

Το πετρέλαιο και το καλοριφέρ είναι ο κλασσικός τρόπος θέρμανσης για τις παλιές πολυκατοικίες, που πλέον όμως τον έχουν εγκαταλείψει αρκετοί λόγω της υψηλής τιμής του. Τα τελευταία χρόνια όμως κάποιοι καταναλωτές επιστρέφουν στη θέρμανση του καλοριφέρ μιας και η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει. Εάν έχεις εγκατάσταση και είναι συντηρημένη, αξίζει να την ενεργοποιήσεις ξανά, όμως θυμήσου να κάνεις πολύ καλή εξαέρωση στα σώματα.

θέρμανση

Φυσικό Αέριο

Το φυσικό αέριο διαφημίστηκε ως ο πιο οικολογικός τρόπος θέρμανσης. Η αλήθεια είναι πως όντως προσφέρει μεγάλη αυτονομία και χαμηλές τιμές, όμως έχει πολύ μεγάλο κόστος εγκατάστασης. Εάν έχεις ιδιόκτητο σπίτι και έχεις σκοπό να κάνεις μία σημαντική επένδυση είναι μία καλή ευκαιρία.

air condition

Air Condition

Τα οικιακά κλιματιστικά Inverter με ενεργειακή κλάση Α+++ είναι ιδανικά για τη θέρμανση ενός μικρού διαμερίσματος. Αποτελούν μία οικονομική λύση μιας και το κόστος τους ξεκινά από 300-400€ περίπου, ενώ προσφέρουν ασύγκριτη οικονομία και μπορούν να θερμαίνουν για πολλές ώρες με πολύ μικρή επιβάρυνση. Πλεονέκτημά τους είναι πως όσα έχουν wi-fi μπορούν να συνδεθούν με πλατφόρμες smart home.

θέρμανση

Ενεργειακό Τζάκι

Είναι μία λύση θέρμανσης που επιλέγουν αρκετοί καταναλωτές, για να συνδυάσουν την αγάπη τους για το τζάκι και την υψηλή απόδοση. Πρόκειται για «έξυπνες» κατασκευές που προσφέρουν καλύτερη καύση στα ξύλα και ζεσταίνουν αποτελεσματικά μεγάλους χώρους. Κάποια έρχονται με ειδική εγκατάσταση, για να μεταφέρουν τον ζεστό αέρα και στο υπόλοιπο σπίτι. Έχουν σχετικά υψηλό κόστος εγκατάστασης και αξίζουν για τις ιδιόκτητες κατοικίες με μεγάλο σαλόνι.

Θερμοπομπός

Μπορεί να τους έχεις ακουστά ως convectors. Είναι συσκευές που εκπέμπουν ζεστά κύματα αέρα και αποτελούν μία συμπληρωματική λύση θέρμανσης. Έχουν χαμηλό κόστος απόκτησης καθώς οι τιμές τους είναι περίπου στα 150-200€.

Φορητές συσκευές

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα αερόθερμα και οι σόμπες αλογόνου. Είναι αρκετά οικονομικές επιλογές, όμως έχουν μεγάλο κόστος λειτουργίας. Αποτελούν συμπληρωματικές λύσεις για τη γρήγορη θέρμανση δωματίων.

Όποιο σύστημα θέρμανσης κι αν επιλέξεις, απόλαυσε κι αυτόν τον χειμώνα τη ζεστασιά του σπιτιού σου! Δημιούργησε μια ωραία, ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου κι ανακάλυψε τα νέα οικονομικά προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Anytime για κτίριο ή και περιεχόμενο, χαρίζοντας στο σπίτι σου την προστασία που του αξίζει.

Πηγή: blog.anytime.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος