FOLLOW US: facebook twitter

ΚΕΔΕ κατά κυβέρνησης: Είχαμε ενημερώσει για τις μάσκες, δεν εισακουσθήκαμε

Ημερομηνία: 17-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Το σύνολο της ευθύνης για το φιάσκο με τις «μάσκες-γίγας» επιρρίπτει στην κυβέρνηση η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Το ανώτατο συλλογικό όργανο των δημάρχων αποκαλύπτει με σημερινή (16 Σεπτεμβρίου) ανακοίνωσή του ότι είχε ενημερώσει τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας για το λανθασμένο μέγεθος των μασκών «χωρίς να εισακουσθεί» και καταλογίζει στην κυβέρνηση απόπειρα μετακύλισης ευθυνών. «Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν “μπαλάκι” στο κρυφτούλι ανευθυνο-υπεύθυνων γραφειοκρατών», τονίζει η ΚΕΔΕ

Η οργισμένη ανακοίνωση του αυτοδιοικητικού οργάνου -είναι η πρώτη φορά επί προεδρίας Δημήτρη Παπαστεργίου που η ΚΕΔΕ σηκώνει τόσο ψηλά τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση- απαντά σε χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη. Η ΚΕΔΕ αφενός επαναλαμβάνει ότι οι μάσκες που παρέδωσε σε μαθητές και γονείς βασίστηκαν στις «προδιαγραφές του υπουργείου Υγείας» οι οποίες «αρχικά διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών», αφετέρου εγκαλεί το υπουργείο για κωλυσιεργία στην αποστολή των νέων προδιαγραφών ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία παραγωγής μασκών «που με δική μας εντολή διακόπηκε». Η αποστολή των νέων προδιαγραφών «δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα», τονίζει η ΚΕΔΕ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης είχε ισχυριστεί χθες κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ότι «υπήρξε μία παρεξήγηση σε ό,τι αφορά το μέγεθος της μάσκας πριν από τη συρραφή και όχι το τελικό μέγεθος των δύο μασκών, καθώς το Υπουργείο Υγείας διαβίβασε απλώς τις προδιαγραφές στην αρμόδια Αρχή διενέργειας του διαγωνισμού (σ.σ. εννοεί την ΚΕΔΕ) και δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για διευκρίνιση επί των προδιαγραφών».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος