FOLLOW US: facebook twitter

ΚΔΑΠ ΑμεΑ “ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ”: Η δύναμη της αγάπης όλα τα μπορεί!

Ημερομηνία: 12-07-2022 | Συντάκτης:
Το στιγμιότυπο από την υπέροχη, περσινή γιορτή λήξης.

Αύριο στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας η εκδήλωση τελετής λήξης του ΚΔΑΠ ΑμεΑ “ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ”

  • Τα παιδιά έχουν προετοιμάσει σκετσάκια, θεατρικά, τραγούδια και έκθεση έργων

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Ακόμα μια μοναδική και υπέροχη χρονιά, ολοκληρώθηκε για τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ ΑμεΑ “Διάπλασις” Πύργου και οι ξεχωριστοί μαθητές έχουν ετοιμάσει και φέτος μια εκπληκτική γιορτή λήξης, αποδεικνύοντας πως όπου υπάρχει αγάπη, όλα ανθίζουν!

Έχοντας στο πλευρό τους, τους εκπαιδευτικούς τους και την ομάδα του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Διάπλασις, τα παιδιά προετοίμασαν σκετσάκια, θεατρική παράσταση, τραγούδια και ποιήματα αλλά και πολλά έργα τέχνης που δημιούργησαν στη διάρκεια όλης της χρονιάς και αύριο θα εκθέσουν στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα όπου στις 7 το απόγευμα θα ξεκινήσει και η γιορτή τους.
“Θα είναι μια εκδήλωση την οποία έχουν επιμεληθεί στο 90% μόνα τους τα παιδιά υποστηριζόμενα από το προσωπικό του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Διάπλασις” ανέφερε ο υπεύθυνος λειτουργίας του Παναγιώτης Βασιλείου.

Αρχικά, θα παρουσιάσουν ένα σκετσάκι που αφορά την αγάπη, θέλοντας με αυτό να περάσουν κάποια μηνύματα στον κόσμο που θα τους παρακολουθήσει. Το σκετσάκι αυτό, είναι βασισμένο στο παραμύθι της Λίνας Σωτηροπούλου που έχει τίτλο “Τι είναι αγάπη;” και με την οποία συνεργάστηκαν.

Θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση, με τη δραματοποίηση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά “Η ωραία νυσταγμένη” την οποία μάλιστα επιμελήθηκαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, φτιάχνοντας από το μηδέν τα σκηνικά και τις στολές ενώ με τη στήριξη των εκπαιδευτικών τους, διαμορφώθηκαν και οι διάλογοι σε κάθε παιδί.

Το τρίτο μέρος της γιορτής λήξης, θα περιλαμβάνει τραγούδια που θα πουν τα παιδιά σε συνεργασία με τον μουσικό Μανώλη Καλογερόπουλο και τους συνεργάτες του καθώς και οπτικοακουστική παρουσίαση όλων των δράσεων της χρονιάς.

Στον εξαιρετικό χώρο του Πολυχώρου Πολιτισμού Αμαλιάδας, στο ισόγειο, θα υπάρχει και έκθεση με τα έργα των παιδιών από όλη την χρονιά.

“Είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργούμε στην πόλη του Πύργου και πραγματικά διαπιστώνουμε ότι είναι μια δομή την οποία οι γονείς χρειάζονταν, έτσι και εμείς προσπαθούμε με τον καλύτερο τρόπο να καλύψουμε τις ανάγκες τους προσφέροντας δημιουργική διέξοδο στα παιδιά τους” επισήμανε ο κ. Βασιλείου προσθέτοντας πως υπήρχαν πολλά παιδιά τα οποία δεν είχαν διέξοδο για πάρα πολλά χρόνια. “Μέσω της εκδήλωσης μας αυτής, θέλουμε να δείξουμε ότι τα παιδιά αυτά είναι ικανά να κάνουν πολλά πράγματα, παρόλο που βίωναν τον αποκλεισμό τα προηγούμενα χρόνια από την κοινωνία και δεν είχαν τρόπο να δείξουν τις δυνατότητες τους. Και αυτά τα δυο χρόνια λειτουργίας μας, έχουμε μάθει πάρα πολλά πράγματα από τα παιδιά που συμμετέχουν στο κέντρο μας, περισσότερα θα έλεγα από όσα τους μαθαίνουμε εμείς και μέσα από δράσεις σαν αυτή την γιορτή λήξης ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία μάθησης και θα συνειδητοποιήσει τις ικανότητες και όλα όσα μπορούν να προσφέρουν τα παιδιά αυτά. Θα χαρούμε λοιπόν να σας έχουμε όλους κοντά μας!” κατέληξε ο κ. Βασιλείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος