FOLLOW US: facebook twitter

Καβάσιλα: Αναβίωσε το έθιμο της κουλούρας

Ημερομηνία: 11-05-2022 | Συντάκτης:

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Αναβίωσε στα Καβάσιλα μετά από δύο χρόνια διακοπής λόγω κορονοϊού, το έθιμο της κουλούρας, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών.

Κάθε χρόνο στις 10 Μαΐου, με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου η ΤΚ Καβάσιλας του Δήμου Πηνειού, διοργανώνει το όμορφο έθιμο στο χώρο του γηπέδου  που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την Ιερά Μονή  του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα.

Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος των Καβασίλων κ. Σωκράτης  Βάγγης είχαν διοργανώσει με τον καλύτερο  τρόπο την εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν παιδιά  Νηπιαγωγείων,  Δημοτικών σχολείων καθώς και της Α’ Τάξης των Γυμνασίων τόσο του Δήμου Πηνειού όσο και των όμορων Δήμων.

Οι συμμετέχοντες « φορώντας»  το καλύτερό τους χαμόγελο και  με ιδιαίτερη αγωνιστική διάθεση εντυπωσίασαν με τις ικανότητές τους  σε δραστηριότητες και παιχνίδια όπως αγώνες δρόμου και τσουβαλοδρομίες,  προσφέροντας  ένα υπέροχο θέαμα σε όσους τους παρακολουθούσαν.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θ. Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σίμων Μάλλιαρης. Ο Δήμαρχος Πηνειού  κ. Ανδρέας Μαρίνος απουσίαζε, ευρισκόμενος στην Αθήνα  για θέματα του Δήμου.

Στο τέλος του διαγωνισμού,  μοιράστηκαν κουλούρες, απονεμήθηκαν έπαθλα στους νικητές ενώ  οι διοργανωτές του εθίμου αποχαιρέτησαν τον κόσμο με γλυκά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος