FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση – σε κενό ασφάλειας ο τουρισμός”

Ημερομηνία: 22-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση άνοιξε τον τουρισμό χωρίς σχέδιο, με αποτέλεσμα να επιρρίπτει τώρα την ευθύνη στους πολίτες ή στους κατοίκους των νησιών, διατύπωσε, μιλώντας στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής :

-Δεν υπήρξε σχέδιο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα σε τουριστικούς προορισμούς, στους εργαζόμενους στον τουρισμό και στις μεταφορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία στιγμή έτρεχε η κυβέρνηση να ανοίξει εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο.

-Δεν υπήρξαν αξιόπιστοι έλεγχοι. Η Μύκονος ήταν μία από τις ελάχιστες περιοχές με υψηλό δείκτη στους εμβολιασμούς, πάνω από το 80%. Άρα η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται σε πλημμελείς ελέγχους, τόσο κατά την είσοδο στο νησί όσο και στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων.

-Δεν ενισχύθηκαν οι δομές υγείας σε περιοχές που αποτελούν τουριστικό προορισμό. Σε νησιά όπως η Κέρκυρα, η Κως, η Ρόδος τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα σε βασικές ειδικότητες και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια έξαρση των κρουσμάτων.

-Δεν υπάρχει υποδομή στους τουριστικούς προορισμούς για να διενεργούνται και να εκδίδονται γρήγορα τα αποτελέσματα τεστ μοριακού ελέγχου ή rapid test , που είναι απαραίτητα για να επιστρέψουν οι τουρίστες στη χώρα τους.

Ο Μιχάλης Κατρίνης εξέφρασε τους φόβους και τις ανησυχίες του για την πορεία του τουρισμού επισημαίνοντας ότι ‘’ με όλη αυτή την εικόνα που έχει δημιουργηθεί, ενδέχεται να υπάρξουν χώρες-τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, που θα πάρουν μέτρα τα οποία θα είναι η χαριστική βολή για τον τουρισμό μας. Αν για παράδειγμα η  Βρετανία, η Γερμανία ή και το Ισραήλ όπως ακούγεται επιβάλλουν καραντίνα στους τουρίστες που έρχονται από Ελλάδα, τότε οι απώλειες για τον τουρισμό μας θα είναι τεράστιες.’’


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος