FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης Το ερώτημα είναι ένα: θα τολμήσει να φέρει στη Βουλή ο κ. Σταϊκούρας ρύθμιση για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας;

Ημερομηνία: 21-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Αντί να απαντήσει στο ερώτημά μου για το αν θα νομοθετήσει την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αδύναμων δανειοληπτών, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε χθες ότι κουβαλάει δεσμεύσεις του παρελθόντος αφού ‘’το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε στα μνημόνια’’, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκνευρισμός του κ.Σταϊκούρα, που οφείλεται στην αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης σε σχέση με το περιεχόμενο του πτωχευτικού κώδικα, τον οδηγεί πίσω στα Ζάππεια.

Άλλωστε υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών των ‘’άλλων δρόμων’’ του Ζαππείου ,ως αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τον κ.Σαμαρά.

Ξέχασε όμως ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών του κ.Μητσοτάκη την κυβίστηση που έκαναν λίγους μήνες μετά τα Ζάππεια για να αποδεχθούν και αυτοί το περιεχόμενο της συμφωνίας και της δανειακής σύμβασης με τους δανειστές.

Σε αυτό, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν πολύ. Εννοώ βέβαια στις κωλοτούμπες. Οι μεν με τα Ζάππεια και οι δε με το σκίσιμο του μνημονίου. Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν ίδιο και για τους δύο : υπέγραψαν και εφάρμοσαν μνημόνια.

Όλα όσα είπε χθες ο κ.Σταϊκούρας στη Βουλή εναντίον του μνημονίου, τολμά να τα πει στο Eurogroup;

Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη της διάσωσης της χώρας, ακολούθησε τον πιο δύσκολο δρόμο. Πέρα από την κρίση του λαού, υπάρχει και η κρίση της ιστορίας, που θα είναι αντικειμενική και θα αναγνωρίσει το αίσθημα ευθύνης που έδειξε το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην χώρα και στους πολίτες.

Το ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε την προστασία της κύριας κατοικίας και την αναστολή πλειστηριασμών ευάλωτων δανειοληπτών εν μέσω μνημονίου με το Ν.3869/10, τον οποίο προσπάθησε να αποδομήσει ο κ. Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας θα φέρει στη Βουλή την αναστολή πλειστηριασμών κύριας κατοικίας;

Από τον Υπουργό Οικονομικών μιας χώρας που πέρασε δια πυρός και σιδήρου, υπέφερε από το λαϊκισμό και προσπαθεί ακόμα να σταθεί στα πόδια της, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη υπευθυνότητα και ωριμότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος