FOLLOW US: facebook twitter

M. Κατρίνης: “Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη βούλιαξε μέσα σε λίγους πόντους χιόνι, ενώ πολίτες και επιχειρήσεις οδηγούνται σε απόλυτο αδιέξοδο”

Ημερομηνία: 17-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση για την αντίδραση της απέναντι στα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης.

‘’ Το επιτελικό κράτος του κ.Μητσοτάκη βούλιαξε μέσα σε λίγους πόντους χιόνι. Χωρίς ρεύμα βρίσκονται για 2 ή και 3 ημέρες 250.000 νοικοκυριά, ενώ έμειναν  και για πολλές ώρες χωρίς νερό.

Η κυβέρνηση θεώρησε ότι το κλείσιμο της εθνικής οδού αρκούσε, ενώ με μεγάλη καθυστέρηση ζήτησαν τη συνδρομή του στρατού και της πυροσβεστικής για να καθαρίσουν τους δρόμους και να μαζέψουν τα πεσμένα δέντρα, τη στιγμή που ο κ.Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στα προβλήματα ηλεκτροδότησης, μας παραπέμπει στον Πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ, σε μια εμφανή κίνηση μετάθεσης ευθυνών!

Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε ότι οι μόνοι που αξίζουν συγχαρητήρια για την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση τους είναι το προσωπικό της πυροσβεστικής, του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και των ενόπλων δυνάμεων που έδωσαν τη μάχη, κάτω από αντίξοες συνθήκες για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι πολίτες.

Ο κ. Κατρίνης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία, τονίζοντας ότι:

-Η κυβέρνηση βάζει διαρκώς ‘’κόφτες’’ στην επιστρεπτέα προκαταβολή αποκλείοντας επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

-Δεν έχει αξιολογηθεί αν τα χρήματα που δόθηκαν χρησιμοποιήθηκαν για ανάγκες των επιχειρήσεων και για την  αποπληρωμή υποχρεώσεων ή κατέληξαν απλά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

-Αποκλείονται οι επιχειρήσεις που είχαν οφειλές ή κόκκινα δάνεια , πριν τον Μάρτιο του 2020, από την επιδότηση επιχειρηματικών δανείων

-Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής των ασφαλιστικών οφειλών της 1ης καραντίνας μέχρι το τέλος του 2021 αλλά την ίδια στιγμή αναγκάζει 800.000 επαγγελματίες, με κλειστά μαγαζιά, να πληρώσουν τα χρεωστικά από την εκκαθάριση του ΕΦΚΑ μέχρι το τέλος Μαρτίου

Επανέφερε, επίσης, την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για μια νέα ρύθμιση των οφειλών των πολιτών και των επιχειρήσεων στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, με 120 δόσεις και ‘’κούρεμα’’ του 30% της οφειλής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος