FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: Τελευταία ευκαιρία για την ενίσχυση των Νοσοκομείων της Ηλείας

Ημερομηνία: 05-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Για την κατάσταση των νοσοκομείων της Ηλείας ενημερώθηκε ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος επισκέφθηκε τα νοσοκομεία και συναντήθηκε με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Υγείας στις 27 Ιουλίου και με δεδομένο ότι η Ηλεία είχε αποκλειστεί από τις προηγούμενες προκηρύξεις ιατρικού προσωπικού,  ενόψει των νέων προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, τις οποίες έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης,  ο Ηλείος βουλευτής ζήτησε να μάθει τις επείγουσες ανάγκες των νοσοκομείων  ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη λόγω και της έξαρσης της πανδημίας του covid-19.

Ο κ. Κατρίνης ενημερώθηκε για τα αιτήματα των διοικήσεων (για μόνιμο και επικουρικό προσωπικό), ενώ θα καταθέσει εκ νέου επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Υγείας για το πόσες και ποιές θέσεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού για τα νοσοκομεία της Ηλείας θα εγκρίνει τελικά το υπουργείο Υγείας, καθώς και τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το επικουρικό προσωπικό και τους εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ, το οποίο στηρίζει αποτελεσματικά το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ παραμένει το αίτημα για ένταξη των εργαζόμενων στα νοσοκομεία στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Ο κ. Κατρίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: ‘’Τα νοσοκομεία της Ηλείας χρειάζονται άμεσα ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό, ιδιαίτερα σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως παθολόγου, χειρουργού, ορθοπεδικού και καρδιολόγου, αφού υπάρχουν αρκετά κενά και επίκεινται συνταξιοδοτήσεις. Την ίδια στιγμή, πρέπει τάχιστα να ολοκληρωθούν οι κρίσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού που εκκρεμούν και θα δώσουν κάποια λύση στα φλέγοντα προβλήματα. Το Υπουργείο Υγείας να καταλάβει επιτέλους ότι η Ηλεία δε ζητά τίποτα περισσότερο από αυτό που δικαιούται: αποτελεσματική και αξιοπρεπή παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων της Ηλείας έχουν επισημάνει τα προβλήματα. Τώρα θα πρέπει η κυβέρνηση να αποδείξει ότι θέλει να ενισχύσει το ΕΣΥ, αφού λόγω του covid-19 δικαιούται να κάνει προσλήψεις στην υγεία, χωρίς τους συνήθεις περιορισμούς. Να στηρίξει τα νοσοκομεία με πράξεις και όχι μόνο με εξαγγελίες’’.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος