FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Στο ίδιο έργο θεατές: Kαμία απάντηση, καμία δέσμευση, κανένα χρονοδιάγραμμα για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος”

Ημερομηνία: 18-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης για το χρονοδιάγραμμα εργασιών του δρόμου ‘’Πάτρα-Πύργος’’ , επιβεβαίωσε ότι δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχουν ούτε σαφείς απαντήσεις αλλά ούτε και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισήμανε και ο κ.Κατρίνης, ότι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει ούτε τα έργα βελτίωσης του ήδη υφιστάμενου οδικού δικτύου, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός!

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής δεν απάντησε στα πιεστικά ερωτήματα που έθεσε ο κ.Κατρίνης σχετικά με το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει και πότε θα ολοκληρωθεί το ‘’Πάτρα-Πύργος’’, ενώ δε δόθηκε χρονοδιάγραμμα ούτε για τις εργασίες βελτίωσης που εξαγγέλθηκαν πριν 1 χρόνο…

Ενώ μάλιστα το θέμα του ‘’Πάτρα-Πύργος’’ έχει τεθεί ενώπιον της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε. εδώ και 1 χρόνο, δεν έχει υπάρξει η σχετική έγκριση, ενώ και μετά την προχθεσινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την αρμόδια επίτροπο Βεστάγκερ δεν ανακοινώθηκε κάποια θετική εξέλιξη.

Ο κ.Κατρίνης υπενθύμισε ότι και το Δεκέμβριο του 2020, υπήρχαν δεσμεύσεις ότι το έργο εντός του 2021 θα προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2024.

Ήδη συμπληρώνουμε το πρώτο εξάμηνο του 2021 και το έργο δεν έχει εγκριθεί από την Ε.Ε., ενώ παραμένει αμφίβολο αν θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος τους χρόνου.

Ο κ. Κατρίνης, σε δήλωση του, επισημαίνει:

‘’Δύο χρόνια μετά, η γραμμή της κυβέρνησης για το ‘’Πάτρα-Πύργος’’ εξακολουθεί να περιορίζεται στις αδιαμφισβήτητες ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μόνο που εδώ και δύο χρόνια κυβερνά η Νέα Δημοκρατία και η Ηλεία διαρκώς μετρά απώλειες. Οι οδικοί άξονες δεν έχουν ξεκινήσει και ο τόπος μας , που διαθέτει ένα μοναδικό κεφάλαιο ιστορίας και πολιτισμού, αποκλείστηκε από το χάρτη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και από τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι πολίτες της Ηλείας απαιτούν να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο. Απαιτούν από τον κ.Μητσοτάκη  να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον που δείχνει με τα οδικά έργα στην Κρήτη, αφού ο ίδιος υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει το ‘’Πάτρα-Πύργος’’ ως έργο πρώτης προτεραιότητας κατά την επίσκεψή του στην Ηλεία πριν τις εκλογές του 2019.’’


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος