FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: «Πόσα χρόνια θα περιμένουν για να πάρουν σύνταξη αγρότες & κτηνοτρόφοι στην Ηλεία;

Ημερομηνία: 17-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
-Πρωτοφανής καθυστέρηση από το περιφερειακό τμήμα αγροτών Δυτικής Ελλάδας του e-ΕΦΚΑ»

Την απόγνωση με την οποία είναι αντιμέτωποι χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση συντάξεων, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Μιχάλης Κατρίνης.

Η συνεχιζόμενη υπολειτουργία του Περιφερειακού Τμήματος Αγροτών Δυτικής Ελλάδας του e-ΕΦΚΑ έχει οδηγήσει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σε ομηρία, καθώς οι καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων φτάνουν ως και τα τρία χρόνια, επισημαίνει ο Ηλείος βουλευτής, χωρίς, μάλιστα την καταβολή προσωρινής σύνταξης. Εν μέσω πανδημίας και γενικευμένης οικονομικής δυσπραγίας δημιουργούνται συνθήκες πολυετούς καθυστέρησης για την ικανοποίηση των αιτημάτων των συνταξιούχων αγροτών, με τους ενδιαφερόμενους να μη μπορούν να επικοινωνήσουν ούτε τηλεφωνικά με την αρμόδια υπηρεσία.  Αγρότες και κτηνοτρόφοι αδυνατούν πλέον να επιβιώσουν, αναφέρει ο Μιχάλης Κατρίνης, καθώς επί 3 χρόνια περιμένουν την απονομή της σύνταξης που δικαιούνται, χωρίς καν να λαμβάνουν μια έκτακτη επιχορήγηση που θα παρακρατηθεί από τη σύνταξη, όταν αυτή εκδοθεί.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένως αναδείξει το σχετικό θέμα στη Βουλή, ζητώντας τόσο την πρόσληψη προσωπικού, όσο και την απασχόληση των αποχωρησάντων στελεχών του πρώην ΟΓΑ, ώστε να μειωθεί ο φόρτος των εκκρεμοτήτων, όμως η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αδιαφορεί.

Για όλα τα παραπάνω ο Μιχάλης Κατρίνης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας να απαντήσει συγκεκριμένα πως θα αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση συνταξιοδότησης των αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και αν προτίθεται να ενισχύσει τις υπηρεσίες με το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε να μπει ένα τέλος στην πολυετή αναμονή. Τέλος, ζητά τον ακριβή αριθμό των αιτήσεων συνταξιοδότησης από το 2016 ως σήμερα, και των κατ’ έτος μη ικανοποιηθεισών-εκκρεμών αιτήσεων,  που αφορούν την Ηλεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος